ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ-COVID-19

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ ''ΒΑΦΤΙΖΕΙ'' ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΩΝ Η.Π.Α

Η Κόρινθος όπως και άλλα ελληνικά ονόματα πόλεων,θεών κ.ά έδωσαν ''ταυτότητα'' στις πόλεις των Αμερικάνων τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του κράτους των Ηνωμένων πολιτειών τηςΑμερικής. Ας τις γνωρίσουμε...

1.CORINTH,KENTUCKY.

Κόρινθος είναι μια 6η τάξη της πόλης ως επί το πλείστον σε Grant County με ένα μικρό μέρος της γης το Scott County στην πολιτεία των ΗΠΑ του Κεντάκυ. Ο πληθυσμός ήταν 232, από την απογραφή του 2010, έναντι 181 στην απογραφή του 2000.
Το τμήμα Grant County της Κορίνθου αποτελεί μέρος του Σινσινάτι-Middletown, OH-KY-στη μητροπολιτική στατιστική περιοχή, ενώ το τμήμα Scott County είναι μέρος της Lexington-Fayette Μητροπολιτική στατιστική περιοχή.



Η κοινότητα της Κορίνθου ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1820 με την ίδρυση της Κορίνθου Χριστιανικής Εκκλησίας, αλλά το ταχυδρομείο δεν ιδρύθηκε μέχρι το 1868.Η πόλη πιθανότατα πήρε το όνομά της από την εκκλησία.Το 1871, η εκκλησία μεταφέρθηκε σε νέο χώρο, και 1873-1874 και νέα εκκλησία χτίστηκε, αντικαθιστώντας την εκκλησία καταγραφής.Μέχρι το 1876, ένα μεγάλο μέρος της Κορίνθου ήταν στο Owen County.Το 1876, μεταφέρθηκε στο Grant County.Το 1878,η Κόρινθος είχε ενσωματωθεί από το κρατικό νομοθετικό σώμα του Κεντάκι το οποίο, κατά το ίδιο έτος, ναύλωσε την Ακαδημία Κορίνθου.Το 1890,η πρώτη από τις τέσσερις πυρκαγιές σημειώθηκαν. 



Η διάσωση της αποθήκης του τρένου και τρεις κατοικίες πιστώνεται στο νερό του λέβητα από ένα διερχόμενο τραίνο.Οι πυρκαγιές του 1904 και 1914 ήταν σε παρόμοια κλίμακα. Η ομάδα μπάσκετ της Κορίνθου κέρδισε το 1930 τα τοπικά και τα εθνικά πρωταθλήματα.Το 1933, μια άλλη πυρκαγιά κατέστρεψε μεγάλο μέρος της κεντρικής επιχειρηματικής περιοχής.
Μεγάλο μέρος της καταστροφής  προκλήθηκε από την έλλειψη νερού.Μέτρα για την ελαχιστοποίηση αυτό ελήφθησαν το 1986 με τη δημιουργία του υδατικού διαμερίσματος της Κορίνθου.Το 1995, η πόλη απέκτησε δάνειο για να ιδρύσει εργοστάσιο επεξεργασίας νερού στην Κόρινθο.


Η Κόρινθος βρίσκεται στο νότιο τμήμα της κομητείας Grant.Η Λεωφόρος ΗΠΑ Route 25 διέρχεται από το κέντρο της πόλης, που οδηγεί προς βορρά 11 μίλια (18 χλμ) Williamstown, τη θέση Grant County, και το νότο 22 μίλια (35 χλμ) Georgetown, τη θέση Scott County. Ο αυτο/μος Interstate 75 διασχίζει τα όρια της πόλης εν συντομία, 1,5 μίλια (2,4 χλμ) δυτικά από το κέντρο, στην έξοδο 144 (Kentucky Route 330). I-75 οδηγεί βόρεια 48 μίλια (77 χιλιόμετρα) σε Σινσινάτι και το νότο 34 μίλια (55 χλμ) σε Λέξινγκτον. Ο Αυτο/μος KY 330 οδηγεί δυτικά 21 μίλια (34 χλμ) Owenton και βορειοανατολικά 22 μίλια (35 χιλιόμετρα) σε Falmouth.
Σύμφωνα με τις Ηνωμένες Πολιτείες Census Bureau, η Κόρινθος έχει συνολική έκταση 2,1 τετραγωνικά μίλια (5,5 km2), εκ των οποίων 0,02 τετραγωνικά μίλια (0,04 km2), ή 0,79%, είναι το νερό.



Υπάρχουν έξι εκκλησίες στην Κόρινθο:
Κόρινθος η Συνέλευση του Θεού.Corinth Assembly of God
Κόρινθος εκκλησία των Βαπτιστών.
Κόρινθος Χριστιανική Εκκλησία.
Lawrenceville Baptist Church.Λόουρενσβιλ εκκλησία βαπτιστών
Νέα Columbus Baptist.Νέος Κολόμβος εκκλησία βαπτιστών.
New Columbus United Methodist Church.Νέος Κολόμβος εκκλησία ενωμένων Μεθοδιστών.




2.CORINTH,MISSISSIPI

Η Κόρινθος είναι μια πόλη μέσα  στην έδρα της κομητείας του Alcorn County, Μισισίπι, Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πληθυσμός ήταν 14.573 στην απογραφή του 2010.  Ήταν απο νωρίς ο εκδότης της εφημερίδας της πόλης, ο W. Ε Γκίμπσον, ο οποίος πρότεινε το όνομα της Κορίνθου, που ονομάστηκε έτσι για την πόλη στην Ελλάδα που επίσης λειτούργησε ως ένα σταυροδρόμι.


Για έξι μήνες το 1862, H Κόρινθος, αποτέλεσε μια κρίσιμη σιδηροδρομική διασταύρωση και το δεύτερο σημείο μόνο στο Richmond σε στρατιωτική σημασία, κατέλαβε την πλήρη προσοχή ενός διχασμένου έθνους. Σήμερα, ένα από τα νεότερα κέντρα επισκεπτών του Εθνικού Πάρκου Υπηρεσίας, ερμηνεύει τον βασικό ρόλο της Κορίνθου στο δυτικό θέατρο του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου. Η 15.000 τετραγωνικών ποδιών εγκατάσταση διαθέτει διαδραστικά εκθέματα, μια παρουσίαση πολυμέσων της Μάχης της Shiloh και την μάχη της Κορίνθου. Το κέντρο βρίσκεται κοντά στην περιοχή της μπαταρίας Robinett, ένα ομοσπονδιακό οχύρωμα όπου έλαβε χώρα μια  από τις πιο αιματηρές μάχες της Μάχης της Κορίνθου.



Ένας οβελίσκος βρίσκεται εκεί ως αφιέρωμα στον συνταγματάρχη Γουίλιαμ Ρότζερς -William P. Rogers της 2ης Τάξης Πεζικού, ο οποίος έδειξε μεγάλη γενναιότητα προσπαθώντας να αναρριχηθεί στους τοίχους της Battery  για να την διεκδικήσει, για τη Συμπολιτεία. Τέσσερις άγνωστοι ομόσπονδη στρατιώτες είναι επίσης θαμμένοι στην περιοχή. Οι επισκέπτες όταν φτάσετε στο κέντρο θα περιδιαβείτε σε μια ανηφορική διάβαση πεζών σπαρμένη με χάλκινα ομοιώματα αντανακλώντας την επαύριο της μάχης. Στην είσοδο του κτιρίου, οι επισκέπτες περνούν έξι χάλκινα στρατιώτες του Εμφυλίου Πολέμου βαδίζοντας στο Κέντρο.


Κόρινθος Λαθραία Στρατόπεδο - Πολλοί αφρο- Αμερικανοί που εγκατέλειψαν τις Νότιες φυτείες και αγροκτήματα που αναζητούσαν την ελευθερία και την προστασία τους βρήκαν στα Ομοσπονδιακά κατεχόμενα της Κορίνθου μια ασφαλής τοποθεσία. Κατανοητό τι επίδραση  έχει η αποστασία των χιλιάδων Αφρο-Αμερικανων στην προσπάθεια του ομόσπονδου Πολέμου. Ο Στρατηγός της ένωσης Γράντβιλ ντόντζ άρχισε να επιστρατεύει τους δραπέτες σκλάβους που ήρθαν στις γραμμές του ως Teamsters, μάγειροι, και εργάτες.



Προσλαμβάνονται  άντρες πρόσφυγες, οπλίζονται, και τοποθετούνται επικεφαλής της ασφάλειας στο πρόσφατα οργανωμένο κάμπινγκ λαθραίων προσφύγων στην Κόρινθο διοικητικές προσπάθειες του Dodge οδήγησε στο σχηματισμό του 1ου Συντάγματος Πεζικού Αλαμπάμα αφρικανικής καταγωγής, που αποτελείται από περίπου 1.000 άνδρες.



Υπό την επίβλεψη του Εφημέριου James M. Αλεξάνδρου της 66ης Ιλινόις Εθελοντών Πεζικού, το στρατόπεδο της Κορίνθου έμοιαζε με μια μικρή πόλη, πλήρης, με μια εκκλησία, επίτροπο, νοσοκομείο, σπίτια, και ένα πλέγμα δρόμων με το όνομά του και αριθμημένα σπίτια. Μια αμερικανική Ιεραποστολική Ένωση, σχολείο λειτούργησε όπου πρόθυμοι μαθητές όλων των ηλικιών φοιτούσαν από το πρωί έως το βράδυ.



Σήμερα, ένα μέρος αυτού του στρατοπέδου έχει μείνει για  να τιμήσουν με εκδηλώσεις εκείνων που  άλλαξαν τις ζωές τόσων ανθρώπων. Χάλκινες φιγούρες περιβάλλουν στο μονοπάτι μέσα από το στρατόπεδο που απεικονίζουν τη ζωή αυτών των ανθρώπων που κάποτε θεωρούνταν «λαθραίοι» του πολέμου.



Ζήστε στην καρδιά της Κορίνθου στο πολυσύχναστο όμορφο κέντρο της πόλης. Εδώ θα βρείτε μοναδικά καταστήματα ειδικότητας, γραφεία επιχειρήσεων, εστιατόρια, ένα βασιλικό Δικαστικό Μέγαρο, και φιλόξενους κάτοικους.



Δύο θρυλικές επιχειρήσεις "πρέπει να δείτε" στο κέντρο της πόλης. Ένα αρχιτεκτονικός Ξεναγός θα σας δείξει τα σπίτια στην ιστορική αστική περιοχή και στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Κορίνθου είναι διαθέσιμος στο γραφείο CACVB, 215 N. Fillmore Street.


Η Borroums DrugStore- Φάρμακα Μπόρουμς ιδρύθηκε το 1865 από τον πρώην CSA στρατιωτικό χειρουργό Α.Ι. Borroum. Είναι το παλαιότερο κατάστημα φαρμάκων σε συνεχή λειτουργία στο Μισισιπή. Στεγάζει αυθεντικά τεχνούργημα, κειμήλια του  Εμφυλίου Πολέμου, και μια αυθεντικό, σε λειτουργία σιντριβάνι σόδας. Αυτή η επιχείρηση  ανήκει και λειτουργεί από την οικογένεια Borroum από την ίδρυση της.

Corinth,Mississippi_Fillmore_and_Cruise_Streets

Η Biggers Hardware άνοιξε τις πόρτες του το 1918 και έχει γίνει ένα στήριγμα για την κοινότητα από τότε. Η κυριότητα του καταστήματος είναι στην τέταρτη γενιά της οικογένειας Biggers.


Η Κόρινθος βρίσκεται στην βορειοανατολική περιοχή του Μισισιπή στη διασταύρωση της (βόρεια / νότια) ΗΠΑ Route 45 και (ανατολικά / δυτικά) των ΗΠΑ Route 72. Είναι η έδρα της κομητείας του Alcorn County, η οποία είναι η μικρότερη κομητεία στην περιοχή στην πολιτεία του Μισισιπή. Η πόλη έχει έκταση 30.3 τετραγωνικά μίλια (78,4 km2), εκ των οποίων 30,2 τετραγωνικά μίλια (78,1 km2) είναι έδαφος και 0.12 τετραγωνικά μίλια (0,3 km2), ή 0,43%, είναι το νερό.



3.CORINTH, NEW YORK



Η Κόρινθος είναι επίσης μια πόλη στην επαρχία της Saratoga , της Νέας Υόρκης των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο πληθυσμός ήταν 6.531 στην απογραφή του 2010. Η πόλη περιέχει ένα χωριό που ονομάζεται επίσης Κορίνθος. Η πόλη βρίσκεται στα σύνορα βορειοανατολικά του νομού, βόρεια της Saratoga Springs(Πηγές Σαρατόνγκα). Η πόλη σημειώνεται ως «η πρωτεύουσα των χιονοπέδιλων του κόσμου».
Γύρω στο 1763, μετά το γαλλικό και ινδικό πόλεμο, ο Ebenezer Jessup και ο αδελφός του Edward από Luzerne άρχισαν την υλοτομία στην πόλη. Πάνω σε  σχεδίες κορμών κατέβαιναν τον ποταμο Χάντσον, Hudson. Για να παρακάμψουν τους καταρράκτες Palmer Falls προσάραξαν τις σχεδίες σε ένα μέρος που ονομάζεται "Προσγείωση του Jessup ", τώρα είναι η  δημόσια παραλία του χωριού της Κορίνθου. Κατά τη διάρκεια της Αμερικανικής Επανάστασης ο  Jessups τάχθηκε με τους Loyalists και κατέφυγε στον Καναδά, όπου διέταξε μια μονάδα γνωστή ως «Πιστοί φύλακες του Jessup ". Για μεγάλο χρονικό διάστημα η περιοχή ήταν γνωστή ως Προσγείωση του Jessup. Η πρώτη μόνιμη εγκατάσταση σε αυτόν τον τομέα ήταν περίπου το 1777, όταν ο Ιωσήφ Eggleston μετακινήθηκε από το Wilton για να ξεφύγει από Βρετανούς επιδρομείς. ο John W. Taylor μετακινήθηκε από το Charlton στην λεγόμενη Προσγείωση Jessup περίπου το 1808 και βοήθησε στην οργάνωση της πόλη της Κορίνθου το 1818. 



Περίπου 1790 ο Ambrose ο ράφτης μεταφέρθηκε από το Κοννέκτικατ και έχτισε μια καμπίνα κοντά στη λίμνη Μπονίτα/Bonita στο όρος Μακ γκρέγκορ/McGregor. Είχε τρεις γιους και τρεις κόρες, και όλοι οι γιοι του είχαν γίνει βιολιτζήδες/ fiddlers. Η περιοχή γύρω από Beaver Brook κοντά στο Hudson είναι σήμερα γνωστή ως «ενδυμάτων Hollow" .Οι πρώτους άποικοι σε αυτό τον τομέα ήταν οι Benjamin Ide, Jonathan Hodges, William Grippen, Lawrence Barber, Jonathan Barrass, και Hathaway Randall.





Μια τρίτη περιοχή του οικισμού ήταν Νότια της Κορίνθου (αρχικά Corners του Chapman) κατά μήκος της Kayaderosseras Creek κοντά στα σύνορα με το Greenfield. Στην περιοχή αυτή εγκαταστάθηκαν γύρω 1788 οι Adam Comstock από το Warwick, Ρόουντ Άιλαντ, ο οποίος υπηρέτησε το κράτος στη Συνέλευση της Νέας Υόρκης 1792-1840, και στην Γερουσία της πολιτείας της Νέας Υόρκης,από το 1805 έως 1808. Άλλοι πρώτοι άποικοι ήταν Benjamin Carpenter, Nathaniel Edwards, Frederick Parkman, Ιερεμίας Eddy, John Purqua, και  η Ουάσιγκτον Chapman.



Η πόλη ιδρύθηκε το 1818 από την πόλη του Hadley. Η πρώτη επιχείρηση ήθελε να αποφασίσει για ένα όνομα. Η κα Ουάσιγκτον Τσάπμαν/Chapman είχε τη δυνατότητα να επιλέξουν το όνομα. Άνοιξε τη Βίβλος της τυχαία στην Επιστολή προς Κορινθίους, έτσι η πόλη ονομάστηκε  Κορίνθος.

Υλοτομία ήταν σημαντική για την πρώιμη πόλη, η οποία είχε πάνω από τριάντα πριονιστήρια. Μετά τον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο, πολλά εργοστάσια χαρτιού άνοιξαν στην πόλη.

Το 1888, η κωμόπολη της Κορίνθου ενσωματώθηκε ως χωριό.


Από την απογραφή του 2000, υπήρχαν 5.985 άνθρωποι, 2.331 νοικοκυριά, και 1.662 οικογένειες που κατοικούν στην πόλη. Η πυκνότητα του πληθυσμού ήταν 105,4 άτομα ανά τετραγωνικό μίλι (40.7 / km ²). Υπήρχαν 2.804 μονάδες κατοικίας σε μια μέση πυκνότητα 49,4 ανά τετραγωνικό μίλι (19.1 / km ²). Το φυλετικό makeup της πόλης ήταν 98.28% Άσπρος, 0.20% Μαύρος ή Αφρικανικός Αμερικανός, 0.15% Εγγενής Αμερικανός, 0.20% Ασιατες, 0,10% νησιώτες Ειρηνικού, 0.30% από άλλες φυλές, και 0,77% από δύο ή περισσότερες φυλές. Ισπανος ή Λατίνος από οποιαδήποτε φυλή ήταν 0.79% του πληθυσμού.

Υπήρχαν 2.331 οικογένειες από τις οποίες 32,6% είχαν τα παιδιά κάτω από την ηλικία 18 ετών με τους, 55.2% να ήταν παντρεμένα ζευγάρια που ζούσαν μαζί, 10.7% των σπιτιών είχαν έναν θηλυκό ιδιοκτήτη χωρίς το παρόν συζύγου, και 28.7% ήταν μη-οικογένειες. Του συνόλου των νοικοκυριών, το 23,4% αποτελούνταν από τα άτομα και 12.8% είχε κάποιο που ζει μόνος ποιος ήταν 65 ετών ή γηραιότερος. 
Στην πόλη η μεσαία ηλικία ήταν 38 έτη. 
Το μεσαίο εισόδημα για μια οικογένεια στην πόλη ήταν $ 35.199,( 33.72 χιλιάδες ευρο)και το μεσαίο εισόδημα για μια οικογένεια ήταν $ 41.732.(40 χιλιάδες ευρο) Το κατά κεφαλήν εισόδημα για την πόλη ήταν $ 16.003.( 15 χιλιάδες ευρο περίπου),το,7.8% των οικογενειών και 11.9% του πληθυσμού ήταν κάτω από το όριο της φτώχειας, συμπεριλαμβανομένης 14,7% εκείνοι που είναι κάτω από την ηλικία των 18 και 6.4% εκείνης της ηλικίας 65 ετών και άνω.

4.CORINTH-TEXAS



Κόρινθος είναι μια πόλη στην επαρχία του Ντέντον του Τέξας των  Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι ένα προάστιο του Ντάλας και ένα μέρος του Metroplex Dallas-Fort Worth. Ο πληθυσμός ήταν 19.935 στην απογραφή του 2010. 




Για να ζεις εδώ πρέπει να να έχεις πετρελαιοπηγές...

Η ΕΠΑΥΛΗ ΤΩΝ 72 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ,ΚΟΡΙΝΘΟΣ,ΤΕΞΑΣ.



5.CORINTH-VERMONT

 H πόλη έχει μια συνολική έκταση  48.5 τετραγωνικά μίλια (125,7 km2), εκ των οποίων 48,5 τετραγωνικά μίλια (125,7 km2) είναι έδαφος και 0,04 τετραγωνικό μίλι (0,1 km2) (0.04%) είναι υγρό στοιχείο. Ο ποταμός Γουέιτς/Waits ρέει μέσω βορειοανατολική Κορίνθου.

East Corinth VT Blake Memorial Library


Η ταινία του Τιμ Μπάρτον Σκαθαροζούμης,/Tim Burton Beetlejuice (1988) γυρίστηκε στην Ανατολική Κόρινθο. Ανατολικά της Κορίνθου είναι ένα από τα πιο φωτογραφημένα δάση της Νέας Αγγλίας. Οι τοπικές υπηρεσίες περιλαμβάνουν ένα γενικό κατάστημα, κατάστημα ενοικίασης ταινιών, ταχυδρομείο, ιατρείο, βιβλιοθήκη και γήπεδο..

Η περιοχή της Κορίνθου αποτελείται από επτά χωριά Ανατολή Κορίνθος, Δυτική Κόρινθος, Νότια Κορίνθος, Κόρινθος Κέντρο, Κόρινθος Corners, Cookeville, και Goose Green/πράσινη χήνα.







Αυτά για την ΚΟΡΙΝΘΟ της Αμερικής.Αποτελεί ένα μικρό μέρος του μεγάλου αριθμού των ονομάτων πόλεων που έχουν ελληνικό όνομα στις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής.
Θα εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι υπάρχουν περισσότερες από εκατό αμερικανικές πόλεις με ελληνικά ονόματα.
Οι στατιστικές δείχνουν ότι υπάρχουν μόνο 16 πόλεις με το όνομα Αθήνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και 26 αμερικανικές πόλεις που περιέχουν το ελληνικό όνομα της Τροίας στο όνομά τους.

Το ''Ού παντός πλείν είς  Κόρινθον''σας προσφέρει έναν κατάλογο των αμερικανικών πόλεων με ελληνικά ονόματα που προέρχονται κυρίως από την ελληνική μυθολογία και την ιστορία.
Αθήνα, η πρωτεύουσα της Ελλάδας, έχει πάρει το όνομά της από την θεά Αθηνά: Μπορείτε να βρείτε το ελληνικό όνομα Αθήνα σε πόλεις στις πολιτείες: 
Τζόρτζια, Οχάιο, Αλαμπάμα, Ιντιάνα, Μέιν, Νέα Υόρκη, Πενσιλβάνια, Τενεσί, Τέξας, Δυτική Βιρτζίνια , Ουισκόνσιν, Λουιζιάνα, Μίτσιγκαν, Ιλλινόις, Πενσυλβάνια. Υπάρχει επίσης μια νέα Αθήνα στο Ιλινόις και μια κομητεία Αθήνα στο Οχάιο,
Αττική, στην Νέα Υόρκη
Αχίλλεια στην Οκλαχόμα και Αχιλλέας, στην Βιρτζίνια. Ο Αχιλλέας ήταν ο μεγαλύτερος πολεμιστής του Τρωικού Πολέμου, σκοτώθηκε μόνο όταν ένα βέλος χτύπησε τη φτέρνα του, το μοναδικό τρωτό σημείο στο σώμα του.
Απόλλωνας στην Πενσυλβάνια, Βόρειος Απόλλωνας στην Πενσυλβάνια, Παραλία του Αππόλωνα στη Φλόριντα. Ο Απόλλωνας ήταν ο Ολύμπιος θεός της μουσικής και του φωτός.
Αμαζονία, στο Μιζούρι (Οι Αμαζόνες στην ελληνική μυθολογία ήταν μια άγρια ​​γυναικεία φυλή πολεμιστριών)
Αρκαδία στην Καλιφόρνια, στην Φλόριντα, στην Ιντιάνα, Αϊόβα, στο Κάνσας, στη Λουιζιάνα, στο Μίσιγκαν, στο Μιζούρι, στη Νεμπράσκα, στην Πενσυλβάνια, στη Νότια Καρολίνα, και στο Ουισκόνσιν (Η Αρκαδία ήταν ένα διάσημο μέρος στην αρχαία Ελλάδα και νομός της Πελοποννήσου στη σύγχρονη Ελλάδα.)
Η Κορυφή του Αρη, στο Νέο Μεξικό (Αρης είναι ο έλληνας θεός του πολέμου)
Αργώ, στο Τέξας (Αργώ ήταν το όνομα του διάσημου πλοίου που ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες χρησιμοποίησαν για να πλεύσουν στο ταξίδι τους για να πάρουν το χρυσόμαλλο δέρας)
Άργος, Ιντιάνα (το όνομα του σκύλου του Οδυσσέα », και μια περιοχή στην νότια Πελοπόννησο)
Αρίων στην Αϊόβα και το Οχάιο (Αρίων ήταν ο ποιητής που πετάξαν στη θάλασσα οι  πειρατές και που διασώθηκε από ένα δελφίνι)
Ατλας ήταν ο άμοιρος Τιτάνας που ήταν καταδικασμένος να κρατάει τον ουράνιο θόλο στους ώμους του για πάντα. Πολλές παραλλαγές του ονόματός του μας έδωσαν μια σειρά από αμερικανικές πόλεις και τα ονόματα πόλεων:
Η παραλία του Ατλαντα, στη Φλόριντα
Ατλάντας στη Γεωργία, το Αϊντάχο, το Ιλινόις, την Ιντιάνα, την Αϊόβα, το Κάνσας, τη Λουιζιάνα, το Μιζούρι, τη Νεμπράσκα, τη Νέα Υόρκη, το Τέξας. Υπάρχει επίσης το όνομα Ατλας στο Μίτσιγκαν και το Κάνσας, και το όνομα ΑΤλάντικ σίτι του Νιού Τζέρσει.
Δάφνη, στην Αλαμπάμα (η Δάφνη ήταν μια όμορφη γυναίκα που καταδιώκονταν από τον θεό Απόλλωνα. μεταμορφώθηκε σε δέντρο, προκειμένου να γλυτώσει.)
Κάστορ, στη Λουιζιάνα (Κάστορας και Πολυδεύκης ήταν διάσημο δίδυμο της ελληνικής μυθολογίας)
Καλυψώ, Βόρεια Καρολίνα (Η νύμφη Καλυψώ ήταν μια μάγισσα που προσπάθησε να πείσει τον ήρωα Οδυσσέα να μείνει μαζί της στο νησί της.)
Κασσάνδρα, στην Πενσυλβάνια (η Κασσάνδρα ήταν μάντισσα που ήταν καταραμένη από τον Απόλλωνα, έτσι ώστε να μη δίνει κανένας πίστη στις προφητείες της)
Κλειώ στην Αλαμπάμα, την Καλιφόρνια, τη Γεωργία, την Αϊόβα, το Μίσιγκαν, τη Νότια Καρολίνα και την Δυτική Βιρτζίνια. Η Κλειώ ήταν μία από τις εννέα Μούσες της ελληνικής μυθολογίας
Κρήτη στο Ιλινόις και την Νεμπράσκα. Η Κρήτη είναι το νησί όπου ανατράφηκε ο Δίας ως μωρό και το μεγαλύτερο νησί στην Ελλάδα.
Δελφοί στην Ιντιάνα, το Κεντάκι και τη Νέα Υόρκη.  Οι Δελφοί ήταν το πιο γνωστό μαντείο στα αρχαία χρόνια.
Εκτωρ στο Αρκάνσας, την Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη. Ο Έκτορας ήταν ο γενναίος Βασιλιάς της Τροίας που πολέμησε στην πλευρά των Τρώων εναντίον των Ελλήνων κατά τη διάρκεια του Τρωικού Πολέμου. Σκοτώθηκε από τον Αχιλλέα.
Ο Όμηρος στην Αλάσκα, την Τζόρτζια, το Ιλινόις, την Ιντιάνα, τη Λουιζιάνα, τη Νεμπράσκα, τη Νέα Υόρκη και το Οχάιο. Ο Όμηρος ήταν αρχαίος ποιητής και συγγραφέας, ο οποίος μας έδωσε τα διάσημα βιβλία Ιλιάδα και Οδύσσεια
Εσπερία, στην Καλιφόρνια. Η Εσπερία, το θηλυκό του επιθέτου Εσπέριος που αναφέρεται στον βραδινό ή σε αυτόν που βρίσκεται δυτικά.
Εσπερος, στο Κολοράντο. Έσπερος (μυθολογία), μυθικό πρόσωπο που προσωποποιούσε τον Αποσπερίτη.
Ειρήνη, στη Νότια Ντακότα και το Τέξας. Η Ειρήνη είναι ελληνικό όνομα και η προσωποποίηση της Ειρήνης.
Ιρις, στη Νότια Καρολίνα. Η Ίρις ήταν η ελληνική θεά του Ουράνιου Τόξου.
Ιθάκη, στη Νεμπράσκα, τη Νέα Υόρκη, το Οχάιο. Η Ιθάκη ήταν το το νησί του Οδυσσέα.
Παρθενών, στο Αρκάνσας. Ο Παρθενώνας στην Αθήνα είναι ο υπέροχος ναός στην Ακρόπολη, που χτίστηκε προς τιμήν της μεγάλης θεάς Αθηνάς
Δίκη στην Αϊόβα και το Τέξας. Η Δίκη (Δική) ήταν κατά την ελληνική μυθολογία η προσωποποίηση της Δικαιοσύνης
Ηχώ στην  Λουιζιάνα, τη Μινεσότα  το Όρεγκον, το Τέξας, τη Γιούτα. Η Ηχώ ήταν ορεσίβια Νύμφη στην ελληνική μυθολογία, που οι Μούσες την δίδαξαν άσμα, αυλό και σύριγμα. Έτσι έμεινε γνωστή για τη μελωδική φωνή της.
Έρωτας στη Λουιζιάνα και την Αριζόνα. Ο Έρωτας ήταν έλληνας θεός της αγάπης
Άδης στο Κρίκ και την Ουάσιγκτον. Ο Άδης ήταν ο θεός του Κάτω Κόσμου
Χέρκουλες στην Καλιφόρνια. Ηρακλής (ο Ηρακλής) ήταν ο μεγαλύτερος ήρωας της αρχαίας Ελλάδας.
Μαραθώνας, στη Νέα Υόρκη. Η Μάχη του Μαραθώνα που διεξήχθη τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο του 490 π.Χ, αποτελεί σύγκρουση μεταξύ των Ελλήνων (Αθηναίοι και Πλαταιείς) και των Περσών κατά την πρώτη εισβολή των Περσών στην Ελλάδα.
Μέδουσα, στη Νέα Υόρκη. Η Μέδουσα στην ελληνική μυθολογία αναφέρεται ως μία από τις τρεις Γοργόνες.
Μέντωρ, στη Μινεσότα και το Οχάιο. Ο Μέντωρ ήταν ένα πρόσωπο της Οδύσσειας στο οποίο ο Οδυσσέας εμπιστεύθηκε «τα του οίκου του» όταν έφευγε για τον Τρωικό Πόλεμο. 
Ο Όλυμπος ήταν το βουνό των αρχαίων θεών. Από τον Όλυμπο παίρνουμε τοπωνύμια, όπως: Olympic Valley στην Καλιφόρνια, Olympia Heights στη Φλόριντα, Olympia Fields στο Ιλινόις. Τα ονόματα αυτά θα μπορούσαν επίσης να προέρχονται από την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου γίνονταν στην αρχαιότητα οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Muse, στην Πενσυλβάνια. Οι εννέα Μούσες στην ελληνική μυθολογία ήταν αυτές που ενέπνευσαν τις τέχνες, τις επιστήμες, τη μουσική και όλα τα πολιτιστικά πράγματα.
Ορέστης, στην Ιντιάνα. Στην ελληνική μυθολογία, ο Ορέστης ήταν γιος του Αγαμέμνονα και της Κλυταιμνήστρας, αδερφός της Ηλέκτρας και της Ιφιγένειας.


Ο Παρθενώνας του Νάσβιλ-the-parthenon-centennial-park-nashville-tennessee.


Pandora, στο Οχάιο και το Τέξας. Η Πανδώρα σύμφωνα με το μύθο αποδέσμευσε και σκόρπισε στην ανθρωπότητα όλα τα δεινά και τις ασθένειες που ήταν κρυμμένες σε ένα πιθάρι 
Πηνελόπη, Τέξας. Η Πηνελόπη, γνωστή ηρωίδα από την Οδύσσεια του Ομήρου.
Σπάρτη στη Γεωργία, το Ιλινόις, το Κεντάκι, το Μίσιγκαν, το Μισισίπι, το Νιου Τζέρσεϋ, τη Νέα Υόρκη, το Τενεσί, τη Βιρτζίνια και το Ουισκόνσιν. Η Σπάρτη ήταν μια διάσημη πόλη-κράτος στην αρχαία Ελλάδα, που φημιζόταν για τους εξαιρετικά πειθαρχημένους ​​πολεμιστές της
Θήβα, στο Ιλινόις. Η Θήβα, όπως και ολόκληρη η Βοιωτία, έχει εξαιρετικά πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική μυθολογία. 
Τροία στην Αλαμπάμα, το Αϊντάχο, το Ιλινόις, την Ιντιάνα, την Αϊόβα, το Κάνσας, το Μέιν, το Μίσιγκαν, το Μισούρι, τη Μοντάνα, το Νιου Χάμσαϊρ, τη Νέα Υόρκη, τη Βόρεια Καρολίνα, το Οχάιο, την Πενσυλβάνια, τη Νότια Καρολίνα, το Τενεσί, το Τέξας, το Βερμόντ, την Βιρτζίνια, τη Δυτική Βιρτζίνια . Η Τροία ήταν η αρχαία μυθολογική πόλη όπου έλαβε χώρα ο περίφημος Τρωικός Πόλεμος.
Ζέφυρος, στη Φλόριντα και Ζέφυρος στη Νεβάδα και το Τέξας. Ο Ζέφυρος ήταν ένας από τους θεούς του ανέμου.
Νότος, στο Ιντάχο.Ο Νότος ήταν ένας άλλος θεός του ανέμου
Ωρίον, στο Ιλλινόις και το Μίσιγκαν. Ο Ωρίων ήταν ένας γίγαντας της ελληνικής μυθολογίας που είχε τοποθετηθεί στα αστέρια σαν τον Αστερισμό του Ωρίωνα
Ελεν, στη Τζόρτζια, το Μέριλαντ, το Μισούρι, τη Μοντάνα, τη Νέα Υόρκη, την Οκλαχόμα, τη Δυτική Βιρτζίνια Και Helenville στο Ουισκόνσιν. Η Ελένη της Τροίας ήταν η πιο όμορφη γυναίκα στη γη, και η αιτία του Τρωικού Πολέμου.
Ulysses, στο Κάνσας, το Κεντάκι, τη Νεμπράσκα, την Πενσυλβάνια. (Οδυσσέας)
Ουρανία, στη Λουιζιάνα. Η Ουρανία ήταν η μία από τις εννέα Μούσες
Ουρανός, στην Αλάσκα. Ο Ουρανός ήταν ένα πρωτότυπο Τιτάνα, σύζυγος της Γαίας (Μητέρας Γης).
Αυτή ήταν απλά μια σύντομη λίστα με τις πόλεις των ΗΠΑ με ελληνικά ονόματα. 
Υπάρχουν ακόμα περισσότερες πόλεις και χωριά με σύγχρονα ελληνικά ονόματα ή αρχαία ελληνικά ονόματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου