ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ-COVID-19

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

1944, ΑΦΙΞΗ ΤΩΝ ΕΓΓΛΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.(ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ),Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ





1944- Ο Λοχίας R Gregory και ο οδηγός  A Hardman κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στην Ακρόπολη. 
1944, ΑΦΙΞΗ ΤΩΝ ΕΓΓΛΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΑΓΓΛΙΚΑ ΕΠΊΚΑΙΡΑ. εως το 4.30' Ακολουθούν εικόνες από το ρωσικό μέτωπο.

Αναλυτικότερα στο βίντεο βλέπουμε:
«ΕΛΛΑΔΑ»Πλάνα που δείχνουν τα βρετανικά στρατεύματα όπως τους υποδέχτηκαν οι Αθηναίοι πολίτες.Καθώς περπατούν κατά μήκος ενός δρόμου φέρουν τουφέκια τύπου Lee-Enfield Mk III .303 ιντσών. Ένα πανό που κρέμεται από δύο κτίρια αναφέρει: "Χαιρετάμε το γενναίο αγγλικό στρατό-EAM." Μια άλλη καρτέλα αναφέρει: "Πιστεύουμε στη δικαιοσύνη σας". Οι εργαζόμενοι στα ελληνικά ναυπηγεία εκφορτώνουν βοήθεια από φορτηγά πλοία. Οι πανοραμικές απόψεις δείχνουν ότι τα προϊόντα στοιβάζονται σε μια μεγάλη προβλήτα, καθώς το σχόλιο τονίζει ότι οι Βρετανοί δεν είχαν φτάσει ως κατακτητές αλλά ως φίλοι που ελπίζουν να βοηθήσουν την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της. Ενα βρετανικό M4 Sherman περιπολεί μια οδό της Αθήνας. Βρετανοί παραστρατιωτικοί πυροβολούν με ελαφρό πολυβόλο τύπου Bren .303 και ένα γεμάτο γερμανικό ελαφρό πολυβόλο (7.92mm MG 15 με περιοδικό σέλας) σε αχαλίνωτες δυνάμεις του ΕΛΑΣ (Εθνικό Στρατό της Απελευθέρωσης) στην Αθήνα. Βρετανοί παραστρατιωτικοί αναζητούν Έλληνες πολίτες σε σημείο ελέγχου. Οι υποστηρικτές του ΕΛΑΣ συνοδεύονται από την ελληνική αστυνομία σε αιχμαλωσία. 



Ένας βρετανός αλεξιπτωτιστής σαρώνει τον ορίζοντα χρησιμοποιώντας μια τηλεσκοπική όψη τοποθετημένη σε ένα τουφέκι Lee-Enfield. Πανοραμικές απόψεις δείχνουν ότι ο καπνός αυξάνεται στον ορίζοντα της Αθήνας, καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των βρετανικών δυνάμεων και του προσωπικού του ΕΛΑΣ. Στις 25 Δεκεμβρίου 1944, ο αστυνομικός Harold R L G Alexander και ο στρατηγός Ronald Scobie (Commander III Corps) περιμένουν την άφιξη του βρετανού πρωθυπουργού Winston Spencer Churchill και του υπουργού Εξωτερικών Anthony Eden. Το σχόλιο περιγράφει τη βρετανική ανακάλυψη μιας μάζας εκρηκτικών ενός τόνου σε ένα φρεάτιο έξω από το ξενοδοχείο Grande Bretagne στην Αθήνα. 




Ο Anthony Eden και ο Field Marshal Alexander συνοδεύονται στη Βρετανική Πρεσβεία από πολυάριθμους Βρετανούς στρατιωτικούς αστυνομικούς οπλισμένους με M1 Thompson. Αργότερα, ο Αλέξανδρος και η Eden επισκευάζονται στην οροφή της Πρεσβείας όπου παρακολουθούν τα αεροσκάφη Supermarine Spitfires της Royal Air Force (RAF) και τα αεροσκάφη Bristol Beaufighter χρησιμοποιώντας βλήματα πυραύλων και πυραύλων για να επιτεθούν στις θέσεις του ΕΛΑΣ στην πόλη. Ο Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός δείχνει ότι έχει μόνο ένα δρόμο την Αρετή και ευημερία της Ελλάδας. Οι Έλληνες στρατιώτες ντυμένοι με την παραδοσιακή φορεσιά σχηματίζουν τιμητική φρουρά κατά την άφιξή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου