ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ-COVID-19

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Η Μετανάστευση απ΄την Κορινθία 1899-1900



Ματθαίου Χ.Ανδρεάδη

Απ΄το 1899 και μετά και για μεγάλο χρονικό διάστημα, νέοι Κορίνθιοι, αγρότες κυρίως, έφευγαν αθρόοι στα ξένα. Αιτία η οικονομική (σταφιδική, προ παντός) εκ της ελαττώσεως των παραγωγικών δυνάμεων και η ένεκα αυτής μεγάλη υποτίμησις της ακινήτου περιουσίας. Τα ελάχιστα χρηματικά κεφάλαια ήσαν σε χέρια πολύ λίγων, που τα δάνειζαν με υπέρογκο τόκο, με αποτέλεσμα η τοκογλυφία ν΄απειλεί με απορρόφηση τις μικρές ακίνητες περιουσίες. Σε απόγνωση οι πληθυσμοί, έβρισκαν λύση στην μετανάστευση.
Η επιδημία της μεταναστεύσεως,που από χρόνια μάστιζε,κυρίως το Μωρηά,το 1901 κορυφώθηκε.Στρατιές μεταναστών απ΄τα νότια και τα δυτικά,φτάνοντας στην Κόρινθο με τραίνα (στα οποία το Μάϊο της χρονιάς αυτής επιβιβάσθηκαν και 100 Κορίνθιοι), έφευγαν για Πειραιά.
΄Ολοι τους νέοι 18-25 χρόνων,άλκιμοι,γεμάτοι σφρίγος,που απαντούσαν όταν τους ρωτούσαν γιατί φεύγουν;
Τι να κάνουμε εμείς εδώ; Σκάβουμε από τότε που γεννηθήκαμε και δεν χορταίνουμε ψωμί. 
Φτώχεια και κακομοιριά. Εγώ είχα δέντρα (έλεγε ένας) και φέτος έκανα 200 οκάδες λάδι.
 Τι να τό κάνω; Ο γέρος πια δεν δουλεύει. Αύριο θάρθει και ο εισπράχτορας, κι΄ώσπου να φύγει αυτός θάρθει άλλος, και πού να πάμε; Να πάρω ανθρώπους να δουλεύουν; 
Δεν βγαίνω.Τ΄άφησα κι΄εγώ μάρμαρο στη γριά μου και πήρα τα μάτια μου και φεύγω.Στην Αμερική κάμποσα πατριωτάκια μας έχουν παράδες και στέλνουν και στους δικούς τους πάντοτε,και βάνουν και στον τόκο. Εκεί,άλλοι πουλούν άνθη,άλλοι απόκτησαν ζώα δικά τους και πουλάνε στους δρόμους φρούτα και άλλοι έχουν καφενεία. Κι΄όλοι τους έχουν παράδες. Μόλις βρούμε κι΄ εμείς δουλειά θα γράψουμε στις γυναίκες και στ΄αδέλφια μας να έλθουν κι΄αυτοί. Θα επιστρέψουμε τότε μόνο όταν γίνουμε πλούσιοι.
΄Ο Τύπος οδυρόταν: Αυτή η φλεβοτομία, με την απώλειαν τόσου αίματος εκ της χώρας, εις την ξένην, εις οιανδήποτε άλλην πολιτείαν και κοινωνίαν θα προεκάλει τιναγμόν. Εδώ όπου δι΄όλα κοιμώμεθα, δεν μας ξυπνά τοιούτον κτύπημα. Ποίος δύναται να είπη εις τους απηλπισμένους «σταθήτε!». Εις αυτούς οι οποίοι καλλιεργούν τη γην και αι θεομηνίαι σαρώνουν τους καρπούς και οι ίδιοι καταστρέφονται, πτωχεύουν, πνίγονται εις τα χρέη; 
Και κατόπιν έρχεται η χάλαζα, ο περονόσπορος και η θεομηνία των φόρων;
 Με τον αμείλικτον εισπράκτορα και τον κόπανον και το σχοινίον του χωροφύλακος; 
Ο αγρότης παραιτών το άροτρον, φεύγων την διπλήν θεομηνίαν, αρχίζει να μισή την γην προς την οποίαν συνεδέθη με ρίζας βαθείας, απέρχεται εις το άλλον ημισφαίριον, όπου τα πράγματα δεν είναι και τόσον ρόδινα. Η πώλησις πορτοκαλίων, η πλανόδιος εμπορία φρούτων εις τας οδούς των Αμερικανικών πόλεων, αποτελεί μονοπώλιον των ομογενών μας.
 Οι οποίοι κυνηγούν το χρυσούν δέρας και επιθυμούν να επιστρέψουν μετά δεκαετίας με περιουσίαν 5 έως 10 χιλιάδων δραχμών, ποσόν το οποίον εις τους πεινώντας Πελοποννησίους φαίνεται εκατομμύρια. Χωρίς να σκεφθούν οτι εκέρδισαν το κομπόδεμα πεινάσαντες και γυμνητεύσαντες κατ΄αρχάς,ούτε οτι εις τους 100 μετανάστας οι 5 τρώγουν ψωμί και οι άλλοι επιστρέφουν πεινώντες. Και όμως φεύγουν ελπίζοντες οτι η τύχη θα τους κατατάξη εις τους 5 των εκατόν.
Ο ναύλος για το ταξίδι ήταν ακριβός. 300 δραχμές. Αυτοί συσσωματούμενοι, αρνούνταν και περίμεναν να έρθουν κι΄ άλλοι, να γίνουν πολλοί.


Μέχρι να μαζευθούν όμως, να βρούν πλοίο και εξασφαλίσουν διαβατήριο,όχι λίγοι επί τη αναχωρήσει, περνούσαν τον καιρό τους εν βακχεία και ευθυμία, στα ταβερνεία και τα καπηλειά της Τρούμπας, κάτω στον Πειραιά, οι ατμοί του οίνου εξήγειραν το εύθικτον ρωμαίϊκο φιλότιμο, με αποτέλεσμα, από ασήμαντον, πάντοτε, αφορμήν να δημιουργούνται επεισόδια, όπως συνέβη ανάμεσα στους Κορίνθιους Ι.Γιαννόπουλο και Π. Μπιτσάκο, του δευτέρου τραυματισθέντος σοβαρώς εις την βουβωνικήν χώραν.
Πάντως, όταν έφταναν οι άλλοι, και μαζεύονταν πολλοί, έπεφτε ο ναύλος, στις 180 δραχμές, υπό τον όρο, όμως,η τροφή των μεταναστών, πέρα απ΄τη Μασσαλία, να βαρύνει τους ίδιους.
 Που με το εισιτήριο στο χέρι, επιβιβαζόμενοι στο πλοίο, στοιβάζονταν στο κατάστρωμα.
 Ενώ άλλοι, υπεράριθμοι, προσπαθούσαν απ΄τις βάρκες, ν΄αναρριχηθούν.
 Φώναζε τότε ο καπετάνιος διατάσσοντας να τραβήξουν την σκάλα. 
Έτσι, όσοι, απ΄αυτούς, αγωνίζονταν να φτάσουν ψηλα ρίχνονταν στη θάλασσα, ή στις βάρκες τους,ξανά.
Οι πιο πολλοί πήγαιναν στη Νέα Υόρκη, κατευθείαν, όπου υποβάλονταν σε μύριες διατυπώσεις και ελέγχους, γι΄αυτό και μερικοί υποχρεώνονταν σε επιστροφή.
 Άλλοι κατευθύνονταν στο Σικάγο μέσω Καναδά. Τον Δεκέμβριο του 1901 οι Αμερικανοί έστειλαν σε κάθε ευρωπαϊκό λιμάνι, όπως και στον Πειραιά, επιθεωρητές, που θα εξέταζαν με λεπτομέρειες τα της διαγωγής των υποψηφίων μεταναστών, τηλεφωνώντας, σχετικά, στη Νέα Υόρκη για να παρεμποδίζεται η αποβίβαση εκεί υπόπτων ατόμων.

Ισθμός της Κορίνθου. Τα έργα διάνοιξης της διώρυγος,1884.

***
Για το πρόβλημα της μεταναστεύσεως υπήρχε και αντίθετη αλλ΄ενδιαφέρουσα άποψη: Στο περιοδικό Οικονομική Ελλάς της 3.12.1902 γραφόταν αισιόδοξα μεταξύ άλλων πως η χώρα εισήλθε σε περίοδο νέας οικονομικης ζωής, όπως από ξένους, φίλους και εχθρούς της Ελλάδος ομολογείται.
 Αποδείξεις: Καλλιέργεια μάλλον εντεταμένη βιομηχανικών φυτών, σύστασις νέων γεωργικών εταιρειών, πρόοδος των οινοποιείων, με κατανάλωση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, νέες βιομηχανίες ασθενώς αρχόμεναι, κατορθώνουσαι όμως βαθμηδόν να εδραιωθούν. 
Μια κοινή κραυγή πανταχόθεν ακούεται: Εργασθώμεν. 
Τέρμα τά λόγια, φτάνουν οι αγορεύσεις, αρκούν τα άρθρα και τα προγράμματα, τέρμα οι διθύραμβοι και πολιτικές θεωρίες: 
EΡΓΑΣΘΩΜΕΝ.
Το έθνος διψά την εργασίαν. Μεγάλη η ανυπομονησία και η ορμή προς παραγωγήν, την αποταμίευσιν, τον πλούτον. ΄Ενδειξις σοβαρά:
 Η ογκουμένη μετανάστευσις, η οποία αποδεικνύει οτι ο λαός μας οργά προς εργασίαν και απόκτησιν πλούτου. Φεύγουν εξ Ελλάδος οι μάλλον ορμητικοί και ανυπόμονοι όχι διότι δεν ευρίσκουν εν αυτή τον άρτον των, αλλά διότι βιάζονται ν΄ αποκτήσουν χρήματα πολλά. 
΄Εχομεν ακράδαντον την πεποίθησιν, οτι νέα οικονομική περίοδος άρχεται δια την Ελλάδα, της οποίας σημείον ενάρξεως δύναται να θεωρηθεί το ατυχές 1897.

Κορίνθου αγορά-1910

***
Ωστόσο, η μετανάστευση συνεχιζόταν. Απ΄το δήμο Σικυώνος, λ.χ., ως το 1908 μετανάστευσαν γύρω στους 700, νέοι, στην πλειοψηφία τους, 14-30 χρόνων (καθώς και λίγες γυναίκες), αγρότες οι πιο πολλοί,αλλά και μικροβιοτέχνες.
Στο δήμο Τρικάλων-Ξυλοκάστρου, επίσης την ίδια περίοδο, το κύμα της μεταναστεύσεως ήταν μεγάλο, για τους αυτούς λόγους. Μέχρι δε το 1908 είχαν μεταναστεύσει, περίπου, 600.
 Μόνο απ΄το Μελίσσι, που είχε 559 κατοίκους, τη διετία 1907-1908 μετανάστευσαν περίπου 80.
Οι καταγόμενοι απ΄το δήμο Φενεού, που καλλιεργούσαν στη Βόχα σταφιδάμπελα, έπαθαν με τη σταφιδική κρίση καταστροφή.Κατέφευγαν στο δανεισμό και στην τοκογλυφία, με αποτέλεσμα να μη μπορούν ν΄ανταποκριθούν στις δαπάνες και τα χρέη τους. 
΄Ετσι εγκατέλειπαν τον τόπο τους μεταναστεύοντας στην Αμερική, ιδιαίτερα όταν μάθαιναν πως εκεί το μεροκάματο ήταν 2 με 2,30 δολλάρια. Ωστόσο τον πρώτο χρόνο (1901) μετανάστευσαν μόνο 2 τολμηροί νέοι. Αυτόν δε, που έφτασε πρώτος στην Αμερική οι Φενεάτες τον ονόμασαν Κολόμβο. Λίγο μετά άλλοι. Με τα γράμματα και τα πρώτα χρήματα, που οι απόδημοι έστελναν στην πατρίδα, φούντωσε το μεταναστευτικό ρεύμα. Ακολούθησαν αρκετοί άνδρες 25-35 χρόνων. 
Τα κέρδη κι΄αυτών απ΄την εργασία τους μεγάλωσαν το ρεύμα, ωθώντας ακόμη και ηλικίας 16-50 χρόνων να μεταναστεύουν. ΄Ετσι τα ποσοστά του όλου ανδρικού πληθυσμού (2.166) ήσαν μεγάλα, ενώ πολύ λίγες ήσαν οι οικογένειες, οι οποίες δεν είχαν μετανάστες. Οι τελευταίοι καλούσαν συγγενείς και άγαμες γυναίκες να παντρευθούν στην Αμερική. Μέχρι το 1908 οι απόδημοι απ΄το δήμο Φενεού είχαν φτάσει τους 250, περίπου. Με τα εμβάσματα, που έστελναν μειώθηκε η τοκογλυφία κι΄έπεσε ο τόκος στο 20-25% του κεφαλαίου, ενώ ανέβηκε η αξία της γης.


Στη Νεμέα, επίσης, το 1908, όπως σημείωναν οι Νεμεάτες: Η δίψα του χρυσού, ο ζήλος της απομιμήσεως και η ευτέλεια των τιμών της εσοδείας φυγαδεύει τον λαόν εις Αμερικήν.
 Με τιμήν άρτου προς 60 λεπτά την οκάν, με απολήψεις εκ της σταφίδος και των οίνων ευτελείς, με φορολογίαν των ειδών πρώτης ανάγκης απάνθρωπον, με τον μαρασμόν και την φθοράν εκ της ελονοσίας τί να κάμη ο δυστυχής γεωργός και αγρότης εδώ; Να ποτίζη την γην με ιδρώτα δια να εκμεταλλεύωνται οι προπωληταί και οι κερδοσκόποι, αυτός δε να λιμοκτονή;
 Ο λαός φεύγει διότι ο βίος του κατέστη δύσκολος και πικρός.
Αλλά και σ΄άλλους δήμους υπήρξε ζωηρή η κίνηση για μετανάστευση, που τον πρώτο καιρό και τα εργατικά χέρια μείωσε γενικά και τα μεροκάματα υπερτίμησε. Τις ελλείψεις, όμως, στη γεωργία και λιγώτερο στην κτηνοτροφία αναπλήρωναν, εν πολλοίς, οι γυναίκες, που άρχισαν να δουλεύουν στα κτήματα και στα κοπάδια, χωρίς βοήθεια μισθωτών εργατών. 
΄Ετσι και τα μεροκάματα έπαψαν να αυξάνονται απ΄τη μετανάστευση και δεν μειώθηκε η παραγωγή, ενώ αγοράσθηκαν άροτρα, γεωργικές μηχανές και τ΄αναγκαία για την καλλιέργεια ζώα.



***
Τη ίδια εποχή εξαιτίας γεγονότων στη Βαλκανική κατέφευγαν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα και στην Κορινθία, άθλιοι και γυμνητεύοντες, ομογενείς, που πρόθυμα τους περιέθαλπαν Κορίνθιοι, Ξυλοκαστρινοί, Δερβενιώτες και άλλοι. 
Στη Νεμέα το 1908 νεαροί πρόσφυγες, έμπλεοι ζωής και υγείας, ευγενείς, έντιμοι και εργατικοί, ενθουσίασαν τους Νεμεάτες, που τους ανέβασαν το μεροκάματο σε 4 δραχμές, αλλ΄αυτοί αρνήθηκαν, γιατί είχαν υποσχεθεί σε άλλους με 2,5 δραχμές. Αν ήσαν Κυνουριείς και απ΄αλλού θα είχαν δεχθεί.

Βιβλιογραφία
Ανδρέας Μ.Ανδρεάδης Φροντιστήριον Δημοσίας Οικονομικής, έτ। 1916, αριθμ।12, όπου δυο μελέτες Κορινθίων δευτεροετών φοιτητών, των Δημ.Γαλάνη και Χρ.Ράπτη για τον Φενεό και τη Σικυώνα, αντίστοιχα.Επίσης εφημερίδες της εποχής,κ.ά

ΠΗΓΕΣ

ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ
Τέως Δικηγόρος- 'Ιστορικός συγγραφέας.Έχει κυκλοφορήσει τέσσερις τόμους γιά τήν ιστορία της νεώτερης Κορινθίας (1823-1900)περίπου 2.000 σελίδων,έχει λάβει μέρος σέ συνέδρια Πελοποννησιακών καί Κορινθιακών μελετών καί αρθρογραφεί σέ Αθηναϊκές καί Κορινθιακές εφημερίδες καί περιοδικά μέχρι σήμερα,γιά θέματα επιστήμης,ιστορίας καί πολιτισμού,καί όχι μόνο. Έχει τιμηθεί μέ τά μετάλλια του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου τό 2003 καί της Ενώσεως των εν Άθήναις Κορινθίων τό 2008.Βιογραφικό του περιλαμβάνεται στό Ελληνικό Who is who του 2008.

http://korinthias-istoroumena.blogspot.gr/

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

H AΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΤΟ 1945-Ντοκιμαντέρ και...





Ένα μέρος από ένα εκπληκτικό έγχρωμο Ντοκιμαντέρ της Αμερικάνικης Σχολής Κλασικών Σπουδών που αφορά την Αρχ. Κόρινθο.

Εντυπωσιάζει η ευαισθησία αλλά και ο σεβασμός όχι μόνο για τον αρχαίο πολιτισμό αλλά και για τους κατοίκους είτε δουλεύουν στις ανασκαφές, είτε γιά τους καθημερινούς ανθρώπους που ζουν τη δύσκολη -μετά τον πόλεμο- ζωή τους...





Το αίθριο του Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου κατά την τελετή των εγκαινίων, 30 May 1934
1960 ,Ο Ναός του Απόλλωνα.
1938,Το Μουσείο και πίσω η Ακροκόρινθος.


ΣΗΜΕΡΑ...

το ΜΟΥΣΕΙΟ της ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ και ο ρόλος του στην επιμόρφωση των μαθητών.


Πέντε φορείς, το Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, το 85ο Νηπιαγωγείο Κεραμεικού, η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, το σωματείο «Διάζωμα» και η Ολυμπία Οδός ένωσαν τις δυνάμεις τους με αφορμή τη δράση «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» και απέδειξαν στην πράξη την αξία και τη μαγεία των συνεργειών.
Η αρχαιολόγος, κ. Ιουλία Τζώνου και η κ. Κ. Petrole εκ μέρους της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών, υποδέχτηκαν εγκάρδια τους επισκέπτες παιδιά και εκπαιδευτικούς και ακολούθησε η ξενάγηση των μαθητών του 85ου Νηπιαγωγείου και των γονιών τους στο Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Κορίνθου από τους μαθητές γυμνασίου.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ



Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

ΛΖ' Εφορεία προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων.Ανασκαφικό έργο 2000-2010.


ΚΟΡΙΝΘΙΑ
Αρχαία Κόρινθος.
Το ανασκαφικό έργο της ΛΖ' ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ.


Θέση «Αναπνοά», οικόπεδο Α. Παπαθανασόπουλου
(εικ. 1).
Το καλοκαίρι του 2004 αποκαλύφθηκε αρχαίο νεκροταφείο. Οι περισσότεροι τάφοι ανήκουν στον ύστερο 4ο-αρχές του 3ου αι. π.Χ., δηλαδή στις αρχές της ελληνιστικής εποχής. Ξεχωριστή θέση κατέχουν οι τάφοι 1, 2 και 3, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί εντός τριμερούς ταφικού μνημείου, ισοδομικά κτισμένου από μεγάλους λίθους. Το νεκροταφείο χαρακτηρίζεται ως παρόδιο, καθώς βρίσκεται κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί από το κέντρο της πόλης στην Πύλη του Φλιούντα.
(εικ.1)Θέση «Αναπνοά», οικόπεδο Α. Παπαθανασόπουλου.Τριμερές ταφικό μνημείο.



Θέση «Λούτσα», οικόπεδο Λαζάρου-Αγγέλου
Στο οικόπεδο πραγματοποιήθηκε ανασκαφική έρευνα σε δύο περιόδους: 09-08 έως 17-10-2007 και 25-08 έως 15-12-2008. Εντοπίστηκε κλίβανος ρωμαϊκής εποχής και βορειότερα 38 τάφοι, οι οποίοι χρονολογούνται από την αρχαϊκή έως την ελληνιστική εποχή.Οι τάφοι δεν χαρακτηρίζονταν από ενιαίο προσανατολισμό και δεν ήταν όλοι κτερισμένοι. Ενδεικτικά αναφέρονται τα ακόλουθα κτερίσματα: λήκυθοι, αρύβαλλοι, οινοχόες, σκύφοι,μικκύλα αγγεία, φύλλο χρυσού, χάλκινα ενώτια.Ως προς τον τρόπο ενταφιασμού ανευρέθηκαν οι εξής τύποι τάφων: απλοί λακκοειδείς, λακκοειδείς με πήλινες καλυπτήριες κεραμίδες και σαρκοφάγοι.

Θέση «Περδικαριά»(εικ. 2).


Το φθινόπωρο του 2004 και του 2005 ανασκάφηκε εκτεταμένο νεκροταφείο των γεωμετρικών και των κλασικών χρόνων που αποδίδεται στην αρχαία πολίχνη Κρώμνα που εντοπίζεται στην περιοχή αυτή. Συνολικά ανασκάφηκαν τέσσερις λακκοειδείς γεωμετρικοί και 19 κλασικοί τάφοι (18 σαρκοφάγοι και 1παιδικός λακκοειδής) και ένας βωμός με όστρακα κυρίως της αρχαϊκής περιόδου. Οι γεωμετρικοί τάφοι δεν ήταν κτερισμένοι (πλην ενός, στον οποίο βρέθηκε ζεύγος χάλκινων σφηκωτήρων), ενώ οι κλασικοί ήταν κτερισμένοι ως επί το πλείστον με κεραμική ντόπια και εισηγμένη, σιδηρά και χάλκινα ευρήματα (δακτύλιοι-περόνες) και οργανικά κατάλοιπα (κελύφη αυγών). Συνολικά, η ανασκαφή απέδωσε περί τα 35 ευρήματα. Η ανασκαφή δεν ολοκληρώθηκε και εκτιμάται ότι το γεωμετρικό,τουλάχιστον, νεκροταφείο εκτείνεται και κάτω από τις κλασικές σαρκοφάγους.

ΕΡΓΟΣΕ 
(εικ. 3-5)

(Εικ3)ΕΡΓΟΣΕ,Αρχαία κόρινθος,Αεροφωτογραφία.


Στο πλαίσιο του Έργου «Χάραξη της Νέας Σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Κορίνθου-Κιάτου» πραγματοποιήθηκαν ανασκαφικές εργασίες καταρχήν από τη Δ΄ ΕΠΚΑκαι ύστερα από τη ΛΖ΄ ΕΠΚΑ στην πεδιάδα. 
βόρεια της Αρχαίας Κορίνθου και στην Αρχαία Σικυώνα από 6-12-2002 έως 28-02-2007.
1. Γεωμετρικό νεκροταφείο. Σε έκταση 1.200 τ.μ. αποκαλύφθηκε πλούσιο νεκροταφείο γεωμετρικών χρόνων σε μια περιοχή όπου δεν μαρτυρείται ταφική χρήση στα επόμενα χρόνια.Οι τάφοι ήταν πλούσια κτερισμένοι με χρυσά και χάλκινα δακτυλίδια, εγχειρίδια, ειδώλια και αγγεία.
2. Δυτικό σκέλος των Μακρών Τειχών. Σε βάθος 3,50 μ. αποκαλύφθηκε το τείχος σε μήκος 12 μ., καθώς και τάφοι που χρονολογούνται από τους κλασικούς έως τους βυζαντινούς χρόνους, με μικρό αριθμό κτερισμάτων. Τα τείχη συνέδεαν την πόλη της Κορίνθου με το λιμάνι του Λεχαίου.
 3. Τεχνικό έργο διευθέτησης υδάτων. Πρόκειται για δύο παράλληλα μεταξύ τους τοιχία με μήκος 34, ύψος 1,70-2 και απόσταση μεταξύ τους 1,90 μ. Η τοιχοποιία τους αποτελείται ως επί το πλείστον από μεγάλους  καλοδουλεμένους πωρόλιθους με συνδετικό υλικό λάσπη, αργούς λίθους και κεραμίδια.
4. Δώδεκα τάφοι αρχαϊκών χρόνων χωρίς ενιαίο προσανατολισμό. Πρόκειται για ταφές σε λάρνακα, εκ των οποίων οι δύο ήταν παιδικές. Αποκαλύφθηκαν σε βάθος 1,74-2,17 μ.Οι περισσότεροι τάφοι ήταν ακτέριστοι.
 5. Δώδεκα τάφοι κλασικών χρόνων. Οι έντεκα τάφοι σε πώρινες σαρκοφάγους και ένας λακκοειδής έφεραν σε αρκετές περιπτώσεις καλυπτήρια πλάκα. Οι οκτώ από αυτούς ήταν κτερισμένοι.
 6. Αρχαία οδός. Εντοπίστηκε τμήμα αρχαίου λιθόστρωτου δρόμου με κατεύθυνση ΝΑ.
ΒΔ. Ο δρόμος, πλ. 3,50 μ., ερευνήθηκε σε μήκος 18 μ., από τα οποία το λιθόστρωτο,κατασκευασμένο με αργούς λίθους μεσαίου και μεγάλου μεγέθους, πακτωμένους στοχώμα, σώζεται σε μήκος 13,50 μ. και φέρει αρματοτροχιές.
7. Μυκηναϊκός τάφος.
 Τα σημαντικότερα ευρήματα εντοπίστηκαν στο μοναδικό λάκκο που είχε ανοιχθεί στο δάπεδο του τάφου και ξεχωριστή θέση ανάμεσά τους έχουν μια πρώιμη πρόχους και δύο πιθαμφορείς εξαιρετικής τέχνης που σώζονται ακέραιοι και χρονολογούνται στην υστεροελλαδική ΙΙ (εικ. 4).

εικ4. Πρώιμος Μυκηναϊκός θολωτός τάφος

8. Τμήμα αρχαϊκού νεκροταφείου. Ερευνήθηκαν 73 τάφοι στο σύνολό τους, εκ των οποίων οι δώδεκα χωρίς καλυπτήρια πλάκα και χωρίς ενιαίο προσανατολισμό. Στην πλειονότητά τους (39) ήταν ακτέριστοι. Οι νεκροί συνοδεύονταν κυρίως από χαρακτηριστικούς για την εποχή τύπους αγγείων, καθώς και από ποικίλα μικρο ευρήματα.
9. Κτήριο που αποτελείται από δύο χώρους,φέρει στις τρεις πλευρές ισχυρούς τοίχους,ενώ στην ανατολική ορίζεται από τις ιδιαίτερα συνεκτικές αποθέσεις των χειμάρρων.

εικ.5 Αρχαία Σικυώνα.Το Μυκηναϊκό νεκροταφείο.

10. Τμήμα ταφικού μνημείου. Το μνημείο, μήκ.6,25, πλ. 5,05 μ., είναι κατασκευασμένο από δύο σειρές δρομικών λιθοπλίνθων, που εδράζονται σε βάση από αργούς λίθους και κονίαμα.Συνεχίζει προς τα νότια σε μη απαλλοτριωμένη έκταση και έχει προσανατολισμό Β.-Ν.
11. χ.θ. 2+100 - 2+191. Εντοπίστηκαν 160 περίπου τάφοι διαφόρων τύπων, ανάμεσα στους οποίους τέσσερις θαλαμωτοί, τέσσεραταφικά μνημεία, τεχνικό έργο διευθέτησης υδάτων, καθώς και συγκρότημα 14 δωματίων.Ο ένας από τους θαλαμωτούς τάφους (θαλ.Τάφος ΠΙ), καθώς και το ταφικό μνημείο ΠΙ φέρουν στη δυτική τους πλευρά κυματιοφόρο τοιχοβάτη. Από τη γραμμή διέλευσης του τρένου καταστρέφονται πέντε δωμάτια (δωμ.1, 2, 4, 6, 8), 20 τάφοι, καθώς και τμήματων τοίχων 1 και 2 του τεχνικού έργου διευθέτησης υδάτων.
12. Τμήμα ταφικού μνημείου με τρίβαθμη πώρινη κρηπίδα, η οποία αποτελείται από ορθογώνιες πώρινες λιθοπλίνθους που συν-δέονταν μεταξύ τους με συνδέσμους.

εικ6 Αρχαία Κόρινθος,Αρχαίο Λατομείο

13. Στην Αρχαία Σικυώνα ερευνήθηκαν 30 θαλαμοειδείς και διπλοί λακκοειδείς τάφοι της μυκηναïκής περιόδου. Οι  ήταν λαξευμένοι στο φυσικό έδαφος της περιοχής. Επίσης, 42 απλοί λακκοειδείς τάφοι, με ή χωρίς κάλυψη, που ανάγονται στον 5ο και τον 4ο αι. π.Χ. Το νεκροταφείο οριζόταν νοτιοδυτικά από αναλημματικό τοίχο.Επισημαίνεται ιδιαίτερα η ύπαρξη στοιχείων προγονολατρείας, που συντελέστηκε κατά την υστερο γεωμετρική εποχή και συνεχίστηκε έως τους πρώιμους ελληνιστικούς χρόνους.
στους περισσότερους ταφικούς θαλάμους(εικ. 5).

ΕΡΓΟ «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ»
(εικ. 6-10).

εικ7. Αρχαίο Λατομείο.


εικ8.Αρχαίο Λατομείο

Στην περιοχή βόρεια της Αρχαίας Κορίνθου,στο πλαίσιο του έργου διαπλάτυνσης της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών, αποκαλύφθηκε το 2010 αρχαίο λατομείο που διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση. Από τα λιγοστά κινητά ευρήματα που ήλθαν στο φως στην ανασκαφική έρευνα, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, η χρήση του λατομείου χρονολογείται στους αρχαϊκούς χρόνους και οι λίθοι του χρησιμοποιήθηκαν πιθανότατα για την κατασκευή σαρκοφάγων στο γειτονικό νεκροταφείο αρχαϊκών και κλασικών χρόνων, αλλά και για την ανέγερση του τείχους που εντοπίστηκε δυτικότερα και θεωρούμε ότι ήταν το αρχαϊκό τείχος της πόλης της Κορίνθου (εικ. 6-8).Δυτικότερα από το ανωτέρω λατομείο, στοπλαίσιο δοκιμαστικών τομών για την κατασκευή γέφυρας για το έργο της
ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ,ήλθε στο φως νεκροταφείο αρχαϊκών χρόνων(εικ. 9-10). 

εικ.9 ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,Αρχαϊκό νεκροταφείο

εικ10. Ολυμπία Οδός Αρχαικό νεκροταφείο.

Από το σύνολο των 30 τάφων οιτέσσερις ήταν παιδικοί. Εντοπίστηκαν εννέα ταφές σε λάρνακα με πώρινη καλυπτήρια πλάκα, εκ των οποίων οι τρεις δεν καλύπτονταν.Επτά ταφές ήταν σε κιβώτιο και δώδεκα σε λάκκο με πώρινη καλυπτήρια πλάκα. Δύο από τους τάφους ήταν σε λάκκο χωρίς καλυπτήρια πλάκα. Οι 24 τάφοι είχαν προσανατολισμό Ν.-Β., οι πέντε Α.-Δ., ενώ ο ένας είχε μετατοπιστεί από τη θέση του και δεν διακρινόταν ο προσανατολισμός του. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη βόρεια πλευρά του χώρου που ερευνήσαμε και εντοπίστηκαν οι τάφοι, βρέθηκε και ο τάφος 71 που είχε ερευνηθεί κατά τη διάρκεια των ανασκαφών της ΕΡΓΟΣΕ. Αυτό δεικνύει ότι με αφορμή τα μεγάλα έργα των τελευταίων ετών, έχει ανασκαφεί όλος ο χώρος μεταξύ της Ν.Ε.Ο. και της νέας σιδηρο-δρομικής γραμμής Κορίνθου-Πατρών, τμήμα πλάτους 50 μ. περίπου.

Δήμος Ευρωστίνης
Δερβένι
(εικ. 11)
Κατά τη διάρκεια της ανασκαφικής έρευνας πουδιεξάγεται στο πλαίσιο του έργου «Χάραξηδιπλής σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου-Πα-τρών στο τμήμα Κιάτο-Πάτρα» στην περιοχή τουΔερβεvίoυ, ήλθαν στο φως αρχιτεκτονικά κα-τάλοιπα που ανήκουν στην πρωτοελλαδική εποχή(εικ. 11).

Εικ11. Δερβένι. Ρωμαϊκό Λουτρό.

 Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για οικισμό. Παράλληλα,  ανασκαφική έρευνα σε αρχιτεκτονικά κατάλοιπα που ανήκουν σε λουτρό των ρωμαϊκών χρόνων. Μέχρι σήμερα έχουν αποκαλυφθεί πέντε δωμάτια, υπο καυστικό σύστημα, σύστημα αγωγών, υπογείων και επιγείων, για την παροχή και την απομάκρυνση των υδάτων.
Θέση «Μαύρα Λιθάρια», Λιμάνι αρχαίας Αιγείρας 
(εικ. 12-13)H σωστική ανασκαφική έρευνα με αυτοχρη-ματοδότηση στο οικόπεδο φερόμενης ιδιο-κτησίας Ναχμία Ιακώβου πραγματοποιήθηκεσε δύο ανασκαφικές περιόδους, από 12-04έως 29-07 και από 16-11 έως 7-12-2010.Κατά την έρευνα αποκαλύφθηκε εντός τωνορίων του οικοπέδου τμήμα της κατασκευήςτου λιμενοβραχίονα με κατεύθυνση Α.-Δ.(εικ. 12-13).

εικ12 Λιμάνι Αιγείρας

εικ13 Λιμάνι Αιγείρας

 Πρόκειται για ανθρωπογενής κατασκευή, συνολικού αποκαλυπτόμενου μήκους 17,40 μ., σε τρία στρώματα: α) η ανω δομή του ανώτερου στρώματος αποτελείται από κροκαλοπαγείς λίθους διαφόρων διαστάσεων τοποθετημένους δρομικούς και μπατικούς έχοντας ως συνδετικό υλικό υποκίτρινο ομοιογενές κονίαμα, β) το μεσαίο στρώμα αποτελείται από σειρές εργασμένων ογκο-λίθων από ντόπια πετρώματα, κυρίως ψαμμίτες,οι περισσότεροι των οποίων βρέθηκαν μετα-τοπισμένοι από την αρχική τους θέση, γ) το κατώτερο στρώμα αποτελείται από άμμο,θραύσματα κοχυλιών και κροκάλες διαφόρων μεγεθών. Πρόκειται για φυσικό σχηματισμό,αβαθή πυθμένα θάλασσας ή ακτή. Στη δυτική  πλευρά του οικοπέδου αποκαλύφθηκε μέρος ενός μεγάλου φυσικού βράχου, που πιθανότατα αποτελούσε το κλείσιμο της λιμενο λεκάνης από τη δυτική πλευρά. Σύμφωνα με τα κινητά ευρήματα, κυρίως τμήματα κεραμικής,η κατασκευή του αρχαίου λιμανιού τοποθετείται στο 2ο ή το α΄ μισό του 3ου αι. μ.Χ. και συμπίπτει με την ανακατασκευή του αρχαίου θεάτρου της Αιγείρας (εποχή αυτοκράτορα Μαξιμίνου Θράκα (235-238 μ.Χ). Προφανώς,η εγκατάλειψη του λιμανιού συνοδεύεται απότη γενικότερη εγκατάλειψη της πόλης ύστερα από ένα μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε στα μέσα περίπου του 3ου αι. μ.Χ.

Κεγχρεές

Ράχη Κουτσογκίλλα.
Ανασκαφική έρευνα στο πλαίσιο συνεργασίας του ΥΠΠΟΤ με την ΑΣΚΣ 
(εικ. 14)
.
Εικ. 14. Ράχη Κουτσογκίλλα. Το ρωμαϊκό νεκροταφείο

Από το 2007 βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα που αφορά στην επιστημονική μελέτη, προστασία και ανάδειξη του ρωμαϊκού νεκροταφείου,στη Ράχη Κουτσογκίλλα, βόρεια του αρχαίου λιμανιού των Κεχρεών. 
Η ανασκαφική αυτή δραστηριότητα δίνει τη δυνατότητα να ερευνηθεί συστηματικότερα ένα πυκνό νεκροταφείο θαλαμωτών και λακκοειδών τάφων που χρονολογούνται από τον 1ο έως τον 7ο αι. μ.Χ.και καταμαρτυρούν την ύπαρξη σημαντικού οικισμού των ρωμαϊκών και παλαιοχριστια-νικών χρόνων. Η μελέτη του χώρου συμβάλλει ώστε να γίνει κατανοητή η τοπογραφία και ηιστορία της ευρύτερης περιοχής του αρχαίου λιμανιού των Κεχρεών.

Σχοίνος
Πρωτοελλαδικό νεκροταφείο
Εικ. 15. Σχοίνος. Το πρωτο ελλαδικό νεκροταφείο.
(εικ. 15)

Τον Απρίλιο του 2007, στο οικόπεδο Ν. Πα-πακωνσταντίνου, το οποίο βρίσκεται στον Σχοίνο, 1 χλμ. περίπου ανατολικά του όρμουκαι του λόφου του Αγίου Σωτήρα, πραγματοποιήθηκε η διάνοιξη δύο δοκιμαστικών τομών.Σε μία από αυτές αποκαλύφθηκε αμφοροειδές αγγείο, με οριζόντιες λαβές τοποθετημένο πλάγια στο χώμα. Τα αγγεία περιβάλλονταν από στρώμα καύσης, ενώ το αμφοροειδές αγγείο περιείχε καύση ενηλίκου, η οποία χρονολογείται στην πρωτοελλαδική εποχή.

Αρχαία Σικυώνα
(εικ. 16)
Εικ16. Αρχαία Σικυώνα.

Στο πλαίσιο του Έργου «Μελέτη, κατασκευή,χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση με Σύμβαση Παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα», ανασκάφηκε κατά το 2010, νεκροταφείο των ιστορικών χρόνων,η χρήση του οποίου εκτείνεται από τη μέση γεωμετρική περίοδο έως τους κλασικούς χρόνους. Ανευρέθηκαν συνολικά 55 τάφοι,η πλειονότητα των οποίων ανήκει στον τύπο του λακκοειδούς με καλυπτήρια πλάκα και χρονολογούνται τον 5ο αι. π.Χ. Εντοπίζεται και ο τύπος της λάρνακας με μονές, αλλά και πολλαπλές ταφές. Νότια του νεκροταφείου και με κατεύθυνση Δ.-ΒΔ. / Α.-ΝΑ. εντοπίστηκε τοίχος μήκους 13 μ. περίπου και μέγ. σωζ.ύψους 2 μ. περίπου, χρονολογούμενος στα τέλη του 6ου και τις αρχές του 5ου αι. π.Χ.
Παράλληλα, εντοπίστηκε ακανόνιστη αργολιθοδομή μήκους 10,50 μ. με λίθους μεσαίοκαι μεγάλου μεγέθους, καθώς και επιτύμβιες ορθογώνιες στήλες σε β΄ χρήση με κατεύθυνση προς Δ.-ΒΔ., η οποία αποτελεί πιθανότατα τη συνέχεια του προαναφερθέντος τοίχου και συνεχίζει να οριοθετεί το χώρο του νεκροταφείου.

Ανασκαφές 

Κατουνίστρα, Ρωμαϊκή Έπαυλη,
 Νεμέα, Λεόντιο,θέση «Πλακωμένο», Σωστικές ανασκαφές της ΕΡΓΟΣΕ
 Υπεύθυνος αρχαιολόγος
Ζ. Ασλαματζίδου.

Σωστικές ανασκαφές της ΕΡΓΟΣΕ και στην ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,Αρχαία Κόρινθος, θέση «Λούτσα», οικόπεδο Λαζάρου-Αγγέλου, θέση «Αναπνοά», οικόπεδο Α.Παπαθανασόπουλου.
Υπεύθυνοι αρχαιολόγοι
Π. Κασίμη, Χρ. Πιπίλου, Β. Τασίνος, Β. Παπαθανασίου, Π. Ευαγγέλογλου.

Αρχαία Κόρινθος, θέση «Λούτσα», οικόπεδο Λαζάρου-Αγγέλου, θέση «Αναπνοά», οικόπεδο Α.Παπαθανασόπουλου.
Υπεύθυνοι αρχαιολόγοι
Π. Κασίμη, Β. Τασίνος.

Θέση «Αναπνοά», οικόπεδο Β. Ψύλλα, θέση «Κρά-νειο», οικόπεδο Α. Μαρίνη, θέση «Λούτσα», οικόπεδο Θ. Τσουλουχά, θέση «Αραπομαχαλάς»,οικόπεδο Κ. Κακούρου,Κεγχρεές, Ράχη Κουτσογκίλλα.
Υπεύθυνοι αρχαιολόγοι
Π. Κασίμη,Π. Ευαγγέλογλου.

Θέση «Περδικαριά»
Υπεύθυνος αρχαιολόγος
Β. Τασίνος.

Σχοίνος, οικόπεδο Παπακωνσταντίνου
Υπεύθυνος αρχαιολόγος
Μ. Γκιώνη.

Θέση «Μαύρα Λιθάρια», οικόπεδο Ναχμία Ιακώβου.
Υπεύθυνος αρχαιολόγος
Β. Παπαθανασίου.

 Προϊστάμενοι
Αλέξανδρος Μάντης (2004-2006)
Κωνσταντίνος Κίσσας (2007-2010)

ΠΗΓΗ
ancienthellas.ga
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
(Γενική διεύθυνση Αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς)

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

ΤΟ 7 ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ,ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ!


Ὅλοι οἱ ἀρχαῖοι λαοὶ τῆς ἀνατολῆς θεωροῦσαν τὸν ἀριθμὸ ἑπτὰ ὡς μεγάλης σημασίας· στοὺς δὲ Ἕλληνες: ζ´=7>Ζεύς, Ζωή.





40[4]= Αλγεα* .-[ αλγεα = τα βάσανα -οι στενοχώριες]
40[4]= α γέλα *.-[ α = επιφώνημα θαυμασμού-λύπης / Ω τα βάσανα τις στενοχώριες να περιγελάς ]
Τι καλύτερο αγχολυτικό από το γέλιο;;; Ειδικά όταν είσαι αγχωμένος;;;
Ο Όμηρος μας εξηγεί πως δεν υπάρχει τίποτα τόσο σοβαρό στην απλή ζωή μας, ώστε να στενοχωριόμαστε .Αυτή είναι η αλήθεια.
Δες την μεγάλη εικόνα της ύπαρξης σου και θα καταλάβεις .
Η άλλη εικόνα των καθημερινών αναγκών σου, που δημιουργούνται από τις αισθήσεις σου και τις απαιτήσεις του ΕΓΩ, μέσα σε μια άκρως καταναλωτική , βάρβαρη και υποκριτική κοινωνία, είναι λανθασμένη.
Ζήσε απλά, τίμια και σοφά και θα έχεις μια ζωή ευτυχισμένη χωρίς αρρώστιες και βάσανα κάθε είδους και μην ξεχνάς να περιγελάς τα Γήινα.
Υπάρχει μηχανισμός αυτό-θεραπείας για τον άνθρωπο;;;
Η απάντηση είναι ναι υπάρχει!!!

Πως λέγεται ;
Τον έχουμε ονομάσει ανοσοποιητικό σύστημα !!!
Ο αριστερός καθημερινός εγκέφαλος σου, αποδεδειγμένα με πειράματα, αγνοεί την ύπαρξη του άλλου του εαυτού [δεξιός εγκεφαλικός λοβός] και των ικανοτήτων του .Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν την ύπαρξη του υπέρτερου τους εαυτού.
Παρα τις σαφείς ενδείξεις-αποδείξεις πως κάτι συμβαίνει μέσα στο σώμα τους και το κρανίο τους, που οι ίδιοι δεν έχουν κανένα λόγο, καμία συμμετοχή.
Έτσι ,ενώ καταλαβαίνουν πως πολύπλοκες διεργασίες λαμβάνουν χώρα στο σώμα τους , εγκέφαλο τους, 24 ώρες το 24ωρο, αρνούνται να κάνουν την παραμικρή νοητική προσπάθεια να ψάξουν σε βάθος ποιος είναι υπεύθυνος για όλα αυτά.
Απλά το διογκωμένο ΕΓΩ μας απαγορεύει να δούμε με καθαρό μυαλό την αδιαπραγμάτευτη και θλιβερή αλήθεια πως σε αυτή την κατάσταση δεν είμαστε τίποτα άλλο παρα αναλώσιμο βιολογικό υλικό.
Διαχρονικά έχει αποδειχτεί, στον καθένα από εμάς, η ύπαρξη ενός παράγοντα στον ανθρώπινο οργανισμό ικανού για το χειρότερο και το καλλίτερο .Του δώσαμε διάφορα ονόματα όπως ασυνείδητο-υποσυνείδητο-πίστη-θέληση-θεό κ.α.π.
Οι γιατροί μας το ονόμασαν ανοσοποιητικό σύστημα και αρνούνται πεισματικά να ανοίξουν την επόμενη πόρτα που οδηγεί στην αλήθεια και την σωτηρία μας.
Ο παράγοντας αυτος, ασχέτου ονόματος, είναι υπεύθυνος και για το φαινόμενο της αυτό-θεραπείας, αυτό-ίασης, αυθυποβολής, όπως και για το φαινόμενο με το όνομα placebo effect.
Ο Όμηρος μας αποκαλύπτει μέσα από την Οδύσσεια πως ο παράγοντας αυτος δεν είναι άλλος από την Ελληνική διπλή βίο-νάνο-έλικα [ ασυνείδητο] που κάτοικο-εδρεύει στα εγκεφαλικά μας κύτταρα του δεξιού λοβού.
Το ασυνείδητο μας δίνει την όποια εντολή για καλό, η για κακό . Το ανοσοποιητικό σύστημα απλά εκτελεί.
Οι άνθρωποι και πολύ περισσότερο οι γιατροί των ανθρώπων σήμερα αρνούνται να προχωρήσουν την σκέψη τους ένα βήμα μπροστά και να δεχτούν πως το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο ανίχνευσαν μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό, δέχεται εντολές από τον μηχανισμό που έχει την συνολική ευθύνη της ομαλής, η όχι λειτουργίας του κλειστού συστήματος που λέγεται ανθρώπινος οργανισμός.
Όταν αυτό γίνει κατανοητό από τους επιστήμονες μας θα έχουμε κάνει το επόμενο βήμα στην εξελικτική μας πορεία για την αθανασία.
Όταν δηλαδή δώσουμε «σάρκα και οστά» σε αυτό που είναι μέσα μας και καθορίζει την ζωή και τον θάνατο μας. Και από την ονομασία [ασυνείδητο] του δώσουμε αυτή που πραγματικά του αρμόζει π.χ. [Απολλώνιο φως ].


Ρώτησα κάποτε ένα γιατρό .
Ποιος δίνει γιατρέ την μικρό – εντολή σε μοριακό επίπεδο στο [χ] ιό να μου επιτεθεί ;;;
Ποιος δίνει την εντολή στο ανοσοποιητικό μου σύστημα να αντιδράσει εναντίον του εισβολέα, η όχι ;;;
Και ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι για αυτήν την αντίδραση, η την άλλη;;;
Δεν πήρα ποτέ απάντηση και μάλλον κατάλαβε πως είχε να κάνει με κάποιο διαταραγμένο άτομο.
Ο παράγοντας που κάνει την διαφορά είναι ο τρόπος ζωής του καθενός από εμάς και του «ελεγκτή» μέσα μας . Ζεις απλά, σοφά, τίμια ,δεν αρρωσταίνεις ποτέ .Ζεις εγωκεντρικά, ανέντιμα και αλαζονικά , υβρίζοντας σε κάθε βήμα σου , εσύ και οι άμεσοι συγγενείς σου θα υποφέρεται.
Ο αναγραμματισμός του [θεράποντες] μας βοηθά να κατανοήσουμε που βρίσκεται και πως λέγεται.
820[10]=Θ ε ρ α π ο ν τ ε ς*.-[ακόλουθοι-υπηρέτες/αλληγορικα το ανθρώπινο γονιδιωμα ].-α109
820[10]=ερθ ‘[ω] α π ο ν τ ε ς*.-[οι «υπηρέτες» που κινούνται και ταυτοχρονα είναι αόρατοι].-α109
820[10]=’ρ’ επτά θεον σ’*.-[θεον =του θεω = τρέχω/επτά «υπηρέτες» τρέχουν για σένα].-α109
820[10]=προ θεά όντες *.-[μπροστά από την θεά υπάρχουν].-α109
820[10]=Θ’ερον σ’επτα*.-[έρωτα-αγάπη με τους επτά «υπηρέτες»/ επιθυμία για τους επτά «υπηρέτες»].-α109
820[10]=ρεον σ’επτα θ’*.-[ και οι επτά [7] «υπηρέτες» ρέουν σε εσένα].-α109
820[10]=νερό σ’ επτά θ’*.-[και οι επτά [7] «υπηρέτες» ρέουν εσένα με ιερή γνώση].-α109
Ο αριθμος [7] επτα διαχρονικά θεωρείται τυχερός αριθμός από πλήθος λαών-κοινωνιών του πλανήτη αρχαίων και νέων.
Είναι τόσο σημαντικός που οι δημιουργοί μας φρόντισαν να τον βάλλουν μέσα στην καθημερινότητα μας ως τον τυχερό αριθμό.
Έχουμε .
7 οι χημικές ενώσεις του γονιδιωματος αγγελιοφόρος.[ 6 αμινοξέα και ένα στοπ].
7 ημέρες της εβδομάδος [έξι ημέρες να εργάζεσαι και μια να ξεκουράζεσαι].
Ο θεός έφτιαξε τον κόσμο σε έξι [6] ημέρες και ξεκουράστηκε την εβδόμη.
7 οι χορδές της κιθάρας του Απόλλωνα θεού του φωτός.
7 οι Εσπερίδες
7 οι πύλες της Θήβας
7 τα χρώματα του Ουράνιου τόξου
Αποκάλυψη του Ιωάννη
7 εκκλησίες - 7 άστρα - 7 πνεύματα του θεού - 7 σφραγίδες - 7 σάλπιγγες - 7 κεραυνοί - 7 κεφάλια - 7 καταστροφές - 7 κύπελλα - 7 βασιλιάδες.
Ο Όμηρος μας εξηγεί πως όλες οι εντολές για την καλή ,η κακή λειτουργία του οργανισμού μας πηγάζουν από τον πυρήνα των εγκεφαλικών μας κύτταρων του δεξιού λοβού. Εκεί παίρνονται όλες οι αποφάσεις που αφορούν κάθε ανθρώπινο οργανισμό .είτε για καλό , είτε για κακό ,με την έννοια πάντα που δίνουμε εμείς στις λέξεις.
Ο άυλος εαυτός μας ελέγχει το νου με τον οποίο επικοινωνεί όπως ο οδηγός το αυτοκίνητο, η όπως ο προγραμματιστής τον υπολογιστή.
Η πνευματική παρουσία του ανθρώπο, το φάντασμα μέσα στη μηχανή ,ασκεί μια υποψία υλικής επιρροής στον εγκέφαλο, τόση, ώστε να ενθαρρύνει ορισμένα νευρωνια να ενεργοποιηθούν και αλλα να παραμείνουν σιωπηλά.
Τα [20.000] γονίδια είναι υπεύθυνα για ότι μας συμβαίνει στην καθημερινότητα μας καλό, η κακό .Αυτος είναι ο λόγος για τον οποίο τοποθετηθήκαν στην βίο-νάνο-έλικα μας. Η πληροφορία δεν είναι γνώστη ακόμη στους επιστήμονες μας πολύ σύντομα όμως θέλω να πιστεύω πως θα γίνει.
Η Ιατρική επιστήμη μόλις έχει αρχίσει να κατανοεί τους τρόπους με τους οποίους ο νους επηρεάζει το σώμα.
Τι είναι αυτό, λοιπόν, που επηρεάζει αντίστοιχα τον θεό μέσα στο πυρήνα των κυττάρων μας να πάρει την [α], η [β] απόφαση για την υγεία μας ;;;
Ο Όμηρος αποδεικνύει πως είναι ο τρόπος που διαχειριζόμαστε το δωρο της ζωής, που μας χάρισε ο δημιουργος μας .
Η συμπεριφορά μας, δηλαδή ,απέναντι στον ίδιο τον εαυτό μας και στους άλλους γύρω μας με τους όποιους αποτελούμε ενιαίο σύνολο .Και οι κάτοικοι του πλανήτη Ιθάκη 33 είμαστε ενιαίο σύνολο για τον γαλαξία .
Πολύ δε περισσότερο οι κάτοικοι του γεωγραφικού χώρου που ονομάζεται Ελλάδα, η ακόμη περισσότερο τα μέλη μιας οικογένειας.
Το δίλλημα, λοιπόν, για τον σημερινό άνθρωπο είναι αλαζονική , εγωιστική ζωή, με ανέσεις , χρήματα και κέρδη, με προδιαγεγραμμένο καταστροφικό παρόν και μέλλον, η ταπείνωση και παγκοσμία συνεχής έρευνα για την ανακάλυψη του γονιδίου της αθανασίας και την λύτρωση του πλανήτη;;;
Εσείς αποφασίζεται.
Μιλώντας για υγεία συχνά ακούμε για ασθένειες κληρονομικές . Ναι υπάρχουν και τέτοιες ασθένειες .Η λεπτομέρεια που μας ενδιαφέρει εδώ είναι ο λόγος που δεν εκδηλώνονται πάντα.
Τι έχει να πει ο Όμηρος για αυτό ;;;
Το σκεπτικό παραμένει το ίδιο. Οποίες ασθένειες και αν κληρονόμησες από τους προγόνους σου υπάρχουν μέσα στο γενετικό σου μόριο. Η ενεργοποίηση τους ,η όχι αποφασίζεται σε μοριακό επίπεδο από τον υπέρτατο εαυτό σου και έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής που βιώνεις .
Ζώντας απλά, τίμια και σοφά, χωρίς ύβρεις,δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα απολύτως .Ότι και αν ήταν αυτό που οι πρόγονοι σου σε κληροδότησαν .
Αυτή είναι η αλήθεια των πραγμάτων .
Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε λοιπόν είναι προσοχή στην συμπεριφορά μας, ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ.
Ο Όμηρος μας εξηγεί επίσης πως οι πληροφορίες για την ανακάλυψη του γονιδίου της αθανασίας βρίσκονται ηδη στον Γενετικό μας Κωδικα, ο δε τρόπος πρόσληψης αυτών των πληροφοριών είναι και αυτος γνωστός, Ο.Δ. Πεδίο λαμπρό για όλους τους νέους [20 έως 40] ετών.
Βρίσκονται επίσης και στο Ομηρικό κείμενο .Αφού τα δυο, έχει ηδη αποδειχτεί, περιέχουν τις ίδιες πληροφορίες.
Η λύση είναι μια για απόλυτη υγεία ζήσε τη ζωή σου ΑΠΛΑ –ΤΙΜΙΑ-ΣΟΦΑ
Αντιληψη=1107[9]
Είναι η διαδικασία μέσω της οποίας επιλέγουμε, προσλαμβάνουμε ,οργανώνουμε και αναγνωρίζουμε τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος, ώστε να τα συνδέσουμε με νόημα και σημασία.
Όταν βλέπουμε ένα ανθισμένο δένδρο δεχόμαστε ηλεκτρομαγνητικά κύματα διαφόρων συχνοτήτων.
Είναι αυτά τα κύματα ορατά;;; όχι στο αριστερό καθημερινό μυαλό μας Αλλα ναι στο θεό μέσα μας .
Ότι αντιλαμβανόμαστε είναι συνέπεια της δομής και των διεργασιών του εγκεφάλου μας.
Της διττής μας υπόστασης.
Συναισθησια=1089[9]
Η αντίληψη μιας αίσθησης σε δυο [χρώμα –ζεστό, η ψυχρό]-[μυρωδιά-γλυκιά –πικρή –μεθυστική ]-[ήχος-οξύς-γλυκός]

ΤΟ ΕΠΤΑ 7
   Κατά τους Πυθαγόρειους ο αριθμός  επτά  είναι « αμήτωρ» μια και δεν είναι γινόμενο παραγόντων. Είναι επίσης το σύμβολο της τελειότητας  γιατί είναι  το άθροισμα του τρία (3) και του τέσσερα (4) που εκφράζουν τα δύο τέλεια σχήματα ,το ισόπλευρο τρίγωνο και το τετράγωνο.
Ο  αριθμός  επτά   για όλους σχεδόν τους λαούς ήταν ιερός και έκλεινε μέσα του δύναμη μυστηριακή.

Οι Έλληνες συσχέτιζαν τον αριθμό επτά   με τη λατρεία του Απόλλωνα και της σελήνης. Παρατήρησαν πως επτά ημέρες  διαρκεί κάθε φάση της  σελήνης. Ο Όμηρος θέλει  επτά τις αγέλες των βοδιών του Απόλλωνα, επτά χορδές έχει η λύρα του ,επτάπηχο ανδριάντα του δωρίσαν οι Αιγύπτιοι. Επτά παλικάρια και επτά κόρες στέλνονταν στη Κρήτη για τροφή στον Μινώταυρο. Την εβδόμη μέρα έδιναν το όνομα στα νεογέννητα και κάθε  έβδομη μέρα θυσίαζαν οι Σπαρτιάτες στον Απόλλωνα.


 Οι Αιγύπτιοι  μέτρησαν επτά από τις διακλαδώσεις του Νείλου, επτά ήταν οι σκορπιοί της Θεάς Ίσιδας, επτά παχιές και επτά ισχνές αγελάδες και άλλα τόσα τα στάχια που ονειρεύτηκε ο Φαραώ


Οι Χαλδαίοι ,Ασσύριοι, Βαβυλώνιοι,Φοίνικες ,Ινδοί και Πέρσες  μέτρησαν τους επτά πλανήτες ,τα επτά άστρα της μεγάλης άρκτου και τα επτά  άστρα της μικρής άρκτου.


Οι Μουσουλμάνοι οφείλουν να προσκυνήσουν επτά  φορές στη Μέκκα ,να κάνουν επτά  φορές τον γύρω της Καάβα, να σφάξουν επτά  σφάγια ,να    προσεύχονται επτά  φορές την ημέρα και δικαιούνται να έχουν επτά  γυναίκες 



Για τους  Εβραίους   επτά  μέρες κρατούσαν οι γιορτές της σκηνοπηγίας , επτά  χρόνια διαρκούσε το Σαββατικό έτος και επτά  τέτοια έτη  αποτελούσαν  το Ιωβηλαίο. Επτά  ιερείς με επτά  σάλπιγγες γύριζαν γύρω από την Ιεριχώ για επτά  μέρες και την έβδομη έκαναν επτά  φορές το γύρω των τειχών της. Επτάφωτη ήταν η ιερή λυχνία ,την έβδομη μέρα από την γέννηση γινόταν η περιτομή των αγοριών , επτά  φορές συγχωρούνταν          τα αμαρτήματα , στο επταπλάσιο ο κλέφτης αποζημίωνε αυτόν που ζημίωνε .Το  7 ήταν επίσης το σύμβολο της αρτιότητας και της θείας ευλογίας  μια και περιέχεται στο εθνικό τους σύμβολο.


   
ΤΟ ΕΠΤΑ ΕΙΝΑΙ...


7 είναι   οι  μέρες   της  Δημιουργίας
7 είναι  τα θάυματα  του  Χριστού 

   (κατά τον ευαγγελιστή  Ιωάννη)


7 είναι οι κύριες αρετές

ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ – ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑ- ΑΓΝΟΤΗΤΑ

ΦΙΛΑΛΛΗΛΙΑ – ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ – ΚΑΛΩΣΥΝΗ-

ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

είναι  τα θανάσιμα αμαρτήματα

ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ- ΦΙΛΑΡΓΥΡΙΑ – ΠΟΡΝΕΙΑ 

ΓΑΣΤΡΙΜΑΡΓΙΑ – ΦΘΟΝΟΣ – ΟΡΓΗ – ΑΚΗΔΙΑ

είναι τα μυστήρια

Γάμος  - Βάπτιση –Ευχέλαιο – Μετάληψη – Εξομολόγηση-Χρίσμα- Ιερωσύνη

7   είναι  οι θεοί της Τύχης

Ομάδα Ιαπωνικών θεοτήτων της τύχης και της ευτυχίας .Τα ονόματα τους είναι

Μπισαμόν – Νταϊκόκου- Εμπίσου – Φουκουροκούτζου – Τζουροτζίν - Χοτέι  
(και η μοναδική θεότητα της ομάδας)  Μπεντέν

είναι  τα θαύματα του κόσμου

Ο κολοσσός της  Ρόδου.  
 Η πυραμίδα του Χέοπα.
Ο τάφος του Μαυσώλου στην Αλικαρνασσό
Ο φάρος της Αλεξάνδρειας 
Οι  κρεμαστοί  κήποι της Βαβυλώνος 
Το άγαλμα του Δία στη Ολυμπία
Ο ναός της θεάς Αρτέμιδας στην Έφεσο


7 είναι οι Σοφοί της Αρχαιότητος

Θαλής ο Μιλήσιος
Βίας ο Πριηνεύς
Κλεόβουλος ο Ρόδιος
Περίανδρος ο Κορίνθιος
Πιττακός ο Μυτιληναίος
Σόλων ο Αθηναίος
Χίλων ο Λακεδαιμόνιος

7 είναι

τα χρώματα της ίριδας (κίτρινο-βαθύκυανούν-ερυθρό- ιώδες-κυανούν-πράσινο-πορτοκαλί)

οι φθόγγοι της μουσικής ( ντό –ρέ  -  μί – φά – σόλ – λά – σί ) 


οι μέρες της εβδομάδας

7 εξεστράτευσαν  κατά της  Θήβας 

Άδραστος-Πολυνείκης-Τυδέας-Αμφίαραος-Καπανέας-Ιππομέδοντας-Παρθενοπαίος
7 ήρωες υπερασπίστηκαν την Θήβα

Ετεοκλής-Πολυφόντας-Μελάνιππος-Μεγαρέας-Ύπερος-Λασθένης-Άκτορας

7 είναι οι Πλειάδες (κόρες του Άτλαντα και της Πλειόνης)

Αλκυόνη-Μερόπη – Ηλέκτρα-Ταϋγέτη-Κελαινώ- Μαία-Αστερόπη

Οι Πλειάδες ήταν απαρηγόρητες για το πάθημα του πατέρα τους ,ο οποίος είχε καταδικαστεί να φέρει στους όμους του τον ουράνιο  θόλο ,γιαυτό ο Δίας τις λυπήθηκε και τις μεταμόρφωσε σε αστέρια .Είναι τα άστρα που φαίνονται με γυμνό μάτι στο αστρικο σμήνος  Πλειάδες (τη γνωστή μας Πούλια)

Ένα από τα άστρα αυτά έχει το όνομα  Αλκυόνη  και μεσουρανή ,κατά τα μέσα Ιανουαρίου ,λίγο μετά την δύση του Ηλίου ,ώστε είναι εύκολα παρατηρήσιμο.Με το όνομα Αλκυόνη   αναφέρεται και η κόρη του Αίολου ,θεού των ανέμων ,και της Αιγιάλης, ,η οποία μετά τον πνιγμό του συζύγου της ,έπεσε στην θάλλασα και μεταμορφώθηκε στο πουλί αλκυόνη και κάθε χειμώνα θρηνούσε  τον νεκρό σύζυγο της ,έπειτα  τοποθετούσε τα αβγά της στην ακροθαλασσιά όπου τα κατέστρεφαν όμως τα κύματα,όσπου οι θεοί την λυπήθηκαν και ο Αίολος  συγκρατούσε τους ανέμους ενώ ο Δίας έκανε 14 μέρες καλοκαιρίας για να μπορέσει το πουλί να κλωσήσει τα αυγά του .Οι μέρες αυτές από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα ονομάζονται  Αλκυονίδες μέρες   και συμπίπτουν με τις μέρες που μεσουρανή το άστρο Αλκυόνη.

7 πόλεις  διεκδικούν την καταγωγή του  Ομήρου

Χίος –Σμύρνη  -Κύμη –Κολοφώνας -Πύλος -Άργος Αθήνα

είναι οι νάνοι στη χιονάτη

Χαζούλης – Ντροπαλός- Υπναράς 
Συναχομένος – Καλόκαρδος –Σοφός 
Γκρινιάρης

Στη δημώδη γλώσσα υπάρχουν πολλές λέξεις με πρώτο συνθετικό το επτά .π.χ  : εφτάγλωσσος  (αθυρόστομος)  εφτάσκαλο λιμάνι ,εφτάκαλος ,εφτάμυαλος .


Λέγονται επίσης οι φράσεις : “εφτά όρκούς παίρνω ότι δεν τόκανα” ,“ τον έκαναν εφτά κομάτια” .“με έζωσαν εφτά φίδια” ,“ έχει εφτά παπάδων νού”  ,“ εφτά να’ ναι οι ώρες τους και στον έβδομο ουρανό να πάνε”.
Το ιερόγλυφο του Χριστού, που είναι ο συνδυασμός Χ και Ρ, δείχνει το 7, γιατί στην αρχαία Ελλάδα ο αριθμός 600 παρασταινόταν με το γράμμα Χ και ο αριθμός 100 με το γράμμα Ρ. Έτσι Χ+Ρ=600+100=700. Αυτό το σύμβολο παρασταίνει το Χριστό στον Σταυρό.

Ο Σταυρός του Γολγοθά συμβολίζεται με έναν ξεδιπλωμένο Κύβο. Αν ανοίξουμε έναν Κύβο δημιουργείται ένας Σταυρός όπου κάθετα έχουμε 4 τετράγωνα και οριζόντια 3 τετράγωνα. Πάνω σε αυτές τις 6 πλευρές-τετράγωνα που συμβολίζονται και με το Χ=600 καρφώνεται το Ρ=100, το έβδομο στοιχείο, ο άνθρωπος (το Ρ δείχνει το σώμα του ανθρώπου με το κεφάλι) που μαζί με το Χ μας κάνει 700.

Ο αριθμός 7 εμφανίζεται στο πιο ιερό μέρος του ανθρώπινου σώματος, το κεφάλι. Σε αυτό υπάρχουν 7 οπές (2 μάτια, 2 αυτιά, 2 ρουθούνια, 1 στόμα).

Επίσης στο κυρίως μέρος του ανθρώπινου σώματος έχουμε ζευγάρια βασικών εσωτερικών οργάνων. Στο κεφάλι έχουμε δύο ημισφαίρια. Αμέσως πιο κάτω στο στήθος έχουμε 2 πνεύμονες. Αμέσως πιο κάτω έχουμε 2 νεφρά και μαζί με το μονό γεννητικό σύστημα δημιουργούν πάλι το 7 σχηματικά σε ένα ιερό “V”.

Τα πουλιά πετούν σε σχήμα [V] η σε σχημα [Λ].
Στα Αραβικά το 7 είναι το σχήμα [V] και 8 το [Λ].




Όλα αυτά συνδέονται με το σύστημα των 7 Σφαιρών μέσα στα οποία εξελίσσεται η ανθρώπινη Ψυχή-Μονάδα. Σε αυτό το σχήμα που μας αποκαλύπτει η Μπλαβάστκυ υπάρχουν αρχικά 2 Σφαίρες Φωτιάς, πιο κάτω 2 Σφαίρες Αέρα, πιο κάτω 2 Σφαίρες Νερού και πιο κάτω μια Σφαίρα Γης. Τα 4 στοιχεία βέβαια είναι σύμβολα καταστάσεων ύπαρξης και συνείδησης και όχι κυριολεκτικά τα φυσικά γήινα στοιχεία.

Αυτό το διάγραμμα της Μπλαβάτσκυ μπορεί να εφαρμοστεί στις 2 Επτάδες παραπάνω.
2 μάτια: Φωτιά
2 αυτιά: Αέρας (το μέσο μέσα από το οποίου φτάνει ο Ήχος)
2 ρουθούνια: Νερό (η υγροποίηση των χημικών στοιχείων στην μύτη μας κάνει να μπορούμε να μυρισουμε , μια στεγνή μύτη χάνει την όσφρηση της)
1 στόμα: Γη (φαγητό, κατάποση)

2 εγκεφαλικά ημισφαίρια: Φωτιά (ηλεκτροχημική λειτουργία)
2 πνεύμονες: Αέρας
2 νεφρά: Νερό (καθαρίζει τα υγρά του οργανισμού)
1 γεννητικό σύστημα: Γη (αναπαραγωγή σωμάτων)

7 μέρη του σώματος διακοσμούνται με κοσμήματα: Το κεφάλι, ο λαιμός, τα χέρια, τα πόδια, τα αυτιά, η μύτη και η μέση.

Σύμφωνα με την επιστήμη υπάρχουν 7 ενεργειακά πεδία στο ανθρώπινο σώμα και βρίσκονται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης
Τα επτά Κέντρα Ενέργειας ή Τσάκρας, τα οποία συνδέονται με τους 7 βασικούς αδένες βρίσκονται σε μια νοητή ευθεία παράλληλη με τη σπονδυλική στήλη.

Το 1ο Κέντρο βρίσκεται περίπου στη βάση της σπονδυλικής στήλης και σχετίζεται με τις γονάδες.
Το 2ο Κέντρο βρίσκεται λίγο πάνω από τις γονάδες και σχετίζεται με τα κύτταρα Λέυντιγκ.
Το 3ο Κέντρο βρίσκεται στην περιοχή των νεφρών και σχετίζεται με τα επινεφρίδια.
Το 4ο Κέντρο βρίσκεται στη μέση του στήθους και σχετίζεται με το θύμο αδένα.
Το 5ο Κέντρο βρίσκεται στη βάση του λαιμού και σχετίζεται με το θυρεοειδή αδένα.
Το 6ο Κέντρο βρίσκεται περίπου στο μέσο του εγκεφάλου και σχετίζεται με τον αδένα της επίφυσης.
Το 7ο Κέντρο βρίσκεται ακριβώς κάτω από την επίφυση, ανάμεσα στα δύο μάτια, και σχετίζεται με τον αδένα της υπόφυσης.

Τα επτά θαύματα του αρχαίου Κόσμου. Ο κολοσσός της Ρόδου, οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας, η πυραμίδα του Χέοπος, ο φάρος της Αλεξάνδρειας, ο ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο , το άγαλμα του Δία στην Ολυμπία, το μαυσωλείο της Αλικαρνασσού.
Από αυτά τα 4 βρίσκονταν στην Αρχαία Ελλάδα και 3 εκτός. Οι αριθμοί 3 και 4 είχαν επίσης συμβολική σημασία για τους Έλληνες.

Οι Πυθαγόρειοι θεωρούσαν το 7 τέλειο αριθμό γιατί είναι το άθροισμα του 3 και του 4 που αντιστοιχούν στα τέλεια σχήματα, τρίγωνο και τετράγωνο.

Οι Αρχαίοι Έλληνες αναγνώριζαν το 7 ως μυστηριώδη αριθμό για τις γεωμετρικές του ιδιότητες, π.χ. 7 σημεία δεν μπορούν να δημιουργήσουν συμμετρία σε ένα κύκλο.

7 είναι οι βασικές αρχές για να τετραγωνίσεις εναν κύκλο.

7 οι μέρες της εβδομάδας

Οι Αρχαίοι Έλληνες χώριζαν τους ωκεανούς του κόσμου σε 7 θάλασσες – Το Αιγαίο, τη Μεσόγειο, την Αδριατική, τη Μαύρη, την Ερυθρά, την Κασπία και τον Περσικό Κόλπο.

Ο Φιλοκτήτης έπλευσε με 7 πάνοπλα καράβια στην Τροία με σκοπό να υπερασπιστεί τους Έλληνες κατά τον Τρωικό πόλεμο.

Τα μέταλλα που γνώριζαν στην Αρχαιότητα ήταν 7 – Χρυσός, χαλκός, μόλυβδος, κασσίτερος, υδράργυρος, ασήμι, σίδηρος. Σε αυτά βασίστηκε η εξέλιξη του Πολιτισμού.

Στην Αρχαία Σπάρτη η εκπαίδευση των αγοριών ξεκινούσε από την ηλικία των 7 ετών

Οι 7 πλανήτες που ήταν γνωστοί στην αρχαιότητα ήταν οι: Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ήλιος και Σελήνη.

Σύμφωνα με τον Όμηρο, ο Απόλλωνας είχε 7 αγέλες βοδιών.
Η λύρα του Αρχαίου Θεού Απόλλωνα είχε 7 χορδές.
7 ήταν οἱ κύκνοι ποὺ πέταξαν 7 φορὲς γύρω ἀπὸ τὴν ἱερὴ νῆσο ὅταν γεννήθηκε ὁ θεὸς Ἀπόλλων καὶ 7 φορὲς ἐπανέλαβαν τὸ τραγούδι του

7 είναι οι Πλειάδες, Κόρες του Άτλαντα και της Πλειώνης, που αντιστοιχούν στα 7 ορατά άστρα του αστερισμού των Πλειάδων

7 είναι οι Χριστιανικές αρετές – ευσπλαχνία, ταπεινότητα, αγνότητα, φιλαλληλία, επιείκεια, καλοσύνη, εργατικότητα.

Ο αριθμός 7 χρησιμοποιείται 70 φορές στην Παλαιά Διαθήκη

Κάθε φάση της Σελήνης διαρκεί 7 ημέρες.

Στην Κίνα πιστεύουν ότι η 7η μέρα του πρώτου φεγγαριού του έτους είναι τα γενέθλια της ανθρωπότητας.
Η Κινέζικη Φιλοσοφία θεωρεί ως θεμελιώδη στοιχεία τα εξής 7 – Αέρας, νερό, μέταλλο, αιθέρας, φωτιά, ξύλο και γη.

Ο Οδυσσέας προτού επιστρέψει στην πατρίδα του στην Ιθάκη, έμεινε στο νησί της Καλυψούς 7 ολόκληρα χρόνια.

7 είναι τα νησιά του Ιονίου πελάγους – Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Ιθάκη, Λευκάδα, Κύθηρα και Παξοί.

7 είναι οι Βυζαντινές μουσικές νότες – ΠΑ, ΒΟΥ, ΓΑ, ΔΕ, ΚΕ, ΖΩ, ΝΗ
7 και οι νότες του πενταγράμμου (οι ευρωπαικές) – ντο, ρε, μι, φα, σολ, λα, σι

7 ονόματα έχουν δοθεί στην Κωνσταντινούπολη – Κωνσταντίνου Πόλη, Νέα Ρώμη, Αντωνία, Θησαυρός του Ισλάμ, Διαχωριστής του Κόσμου, Ινσταμπούλ και Κωνσταντινούπολη.

Το μυαλό μας μπορεί να μετρήσει στιγμιαία και με ακρίβεια μέχρι και 7 αντικείμενα ακόμη και αν τα δούμε για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου.

Το ουράνιο τόξο αποτελείται από τα εξής 7 διαδοχικά χρώματα: Κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε, μωβ και βιολετί.

Το λευκό φως διαχωρίζεται στα 7 βασικά χρώματα του ορατού οπτικά φάσματος

7 τα φωνήεντα.

7 τα επίπεδα της υπόγειας πόλης στο Κουσάντασι.

Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο Νώε πήρε στην Κιβωτό του 7 ζεύγη από κάθε είδος πτηνών.
7 ημέρες και 7 νύκτες ταξίδεψε το περιστέρι του Νώε μέχρι να επιστρέψει στην Κιβωτό.

7 άγγελοι με 7 σάλπιγγες με 7 φιάλες & 7 λιμοί, μετά την 6η σάλπιγγα έπεσαν 7 βροντές, και μια σπουδαία πόρνη που ιππεύει ένα επτακέφαλο κτήνος στο βιβλίο Αποκάλυψη.

7 γράμματα αποτελλούν την λέξη “αριθμός”
Ὁ ἀριθμὸς 7 εἶναι ὁ μόνος ἀριθμός, ποὺ δὲν γίνεται ἀπὸ πολλαπλάσιο ἢ τὴ διαίρεση δυὸ ἄλλων ἀριθμῶν τῆς πρώτης δεκάδας.

7 Τα σημιάδια της αποκάλυψης για την δευτέρα παρουσία

7 οι εκκλησίες της μικράς ασίας που αναφέρονται για την 2παρουσία και έλαβαν τις 7 επιστολές – στην Έφεσο, στη Σμύρνη, στo Πέργαμον, στα Θυάτειρα, στις Σάρδεις, στη Φιλαδέλφεια και στη Λαοδίκεια.

Η πανύσχιρη και ιερή μενόρα των Ευραίων έχει 7 ληχνίες

7 έσχατες πληγές και το τέλος της Βαβυλώνας
Απο 7 λόφους περιβάλλεται ἡ Ρώμη
Τα επτά κεφάλια ερμηνεύονται αργότερα στην ίδια την Αποκάλυψη ως επτά βουνά, όπου κάθεται η πόρνη Βαβυλώνα και τα βουνά ερμηνεύονται με τη σειρά τους ως οι “επτά βασιλείς”. Τα δέκα κέρατα ερμηνεύονται στην ίδια την Αποκάλυψη ως “δέκα βασιλείς”, οι οποίοι σε συμφωνία μεταξύ τους παραδίδουν την δύναμή τους στο θηρίο.
Μεταξύ άλλων εξαιτίας των επτά βουνών που θυμίζουν τους επτά λόφους της Ρώμης, ορισμένες ελεύθερες εκκλησίες ταυτίζουν την “πόρνη Βαβυλώνα” με το Βατικανό – Το αυτόνομο κράτος του Βατικανού ιδρύθηκε στις 7/7 του 1929

7 χρόνια απραγής όταν έρθει ο αντίχριστος
7 χρόνια ειρήνης και παύση πυρός σε όλα τα κράτη υπογράφει ο Αντίχριστος κατα τον Προφύτη Δανιήλ

7 τα επίπεδα τοῦ Πύργου τῆς Βαβὲλ

7 σοφοί της Ἀρχαίας Ἑλλάδας (Θαλῆς ὁ Μιλήσιος, Βίας ὁ Πριηνεύς, Πιττακὸς ὁ Μυτιληναῖος, Σόλων ὁ Ἀθηναῖος, Κλεόβουλος ὁ Ρόδιος, Περίανδρος ὁ Κορίνθιος, Χίλων ὁ Λακεδαιμόνιος)

7 οἱ Ἀρχάγγελοι

7 τὰ μυστήρια τῆς Ἐκκλησίας (Θεία Εὐχαριστία, Μετάνοια, Γάμος, Εὐχέλαιο, Βάπτισμα, Χρίσμα, Ἱερωσύνη)

Στὸ Εὐχέλαιο ἀνάβονται 7 κεριά, 7 φορὲς μυρώνονται, 7 Ἀπόστολοι καὶ 7 Εὐαγγέλια διαβάζονται

7 τὰ θανάσιμα ἁμαρτήματα [ὑπερηφάνεια, φιλαργυρία, πορνεία, φθόνος, γαστριμαργία, θυμός, ἀκηδία (ἀμέλεια)]

7 οἱ Οὐρανοὶ

7 οἱ λέξεις (λόγοι) ποὺ εἶπε στὸ Σταυρὸ ὁ Χριστὸς

7φωτη λυχνία φώτιζε τὸ ἄδυτο τοῦ Ναοῦ τοῦ Σολομῶντα

7δωρος ἡ Χάρις τοῦ Ἁγίου Πνεύματος

70 σοφοὶ μετέφρασαν τὴν Ἁγία γραφή το 70 π.Χ.

7φωνος ἡ στοὰ στὴν Ἀρχαία Ὀλυμπία, ποὺ παρήγαγε 7πλή ἠχὼ

7 γιοὺς καὶ 7 κορίτσια εἶχε ἡ Νιόβη

7 ἀγόρια καὶ 7 κορίτσια ἔστελναν ἐτησίως οἱ Ἀθηναῖοι στὸ Μινώταυρο τῆς Κρήτης

7 οἱ ἰσχνὲς καὶ 7 οἱ παχιὲς ἀγελάδες τοῦ Φαραὼ
7 τὰ ἔτη εὐφορίας τῆς Αἰγύπτου
7 και τὰ ἔτη δυστυχίας τῆς
7 οἱ πληγὲς τοῦ Φαραὼ
7 τα στάχυα που ονειρεύτηκε.
Οι Αιγύπτιοι μέτρησαν μόνο 7 από τις διακλαδώσεις του Νείλου, 7 και οι βραχίονες των εκβολών του
Στην Αρχαία Αίγυπτο ένα από τα πρώτα μετεωρολογικά συστήματα περιέγραφε 7 διαφορετικά κλίματα, χωρίζοντας τον κόσμο σε μετεωρολογικές ζώνες.

70 μ.Χ. καταστράφηκε ἡ Ἱερουσαλὴμ

7 κυκλικὰ τείχη εἶχαν τὰ Ἐκβάτανα

7 ἐπάλληλα δωμάτια εἶχε ὁ πύργος τῆς πόλεως Βορσίππα τῆς Μεσοποταμίας, ἀφιερωμένα σὲ 7 θεούς.

7 πόλεις ἀποτελοῦν τὸ Δελχί

Σε 7 λόφους εἶναι κτισμένη ἡ Κωνσταντινούπολη

7πύργιο λέγεται τὸ Κάστρο Θεσσαλονίκης

Οἱ Ἀλχημιστὲς στὸν ἀριθμὸ 7 διέβλεπαν μία μυστηριώδη σχέση μεταξὺ τῶν 7 πλανητῶν καὶ τῶν 7 μετάλλων – Ὁ ἥλιος στὸ χρυσό, Ἡ Σελήνη στὸν ἄργυρο, Ὁ Ζεὺς στὸ κασσίτερο, Ἡ Ἀφροδίτη στὸ χαλκό, Ὁ Κρόνος στὸ μόλυβδο, Ὁ Ἄρης στὸ σίδηρο, Ὁ Ἑρμῆς στὸν ὑδράργυρο

7 φορές περιελήχθη ο Οφίων γύρω από το κοσμικό αβγό

Σε απεικονίσεις του Μίθρα εκπέμπονται 7 ακτίνες από το κεφάλι του

7 οι Ρίσι του Ινδουισμού

7 είναι ο αριθμός του Γιανγκ

7 οι χάριτες του Αγίου Πνεύματος

7 εκπορεύσεις στην Καμπάλλα

7 πνεύματα προ του Θρόνου

Ο Ιησους είναι 77ος απόγονος στο Ευαγγέλιο του Λουκά

Το σφαγμένο αρνί με τα 7 κέρατα και τα 7 μάτια στην Αποκάλυψη

Οι άγγλοι ισχυρίζονται πως για να γίνεις λόρδος απαιτούνται 7 γενεές

7 ήταν οι σκορπιοί της Θεάς Ίσιδας ,

7πηχο ανδριάντα δωρίσαν στον Απόλλωνα οι Αιγύπτιοι

Οι Χαλδαίοι ,Ασσύριοι, Βαβυλώνιοι,Φοίνικες ,Ινδοί και Πέρσες μέτρησαν τους επτά πλανήτες ,τα επτά
άστρα της μεγάλης άρκτου και τα επτά άστρα της μικρής άρκτου.

Οι Μουσουλμάνοι οφείλουν να επισκέπτονται 7 φορές στη Μέκκα ,να κάνουν 7 γύρους γύρω ἀπὸ τὴν πέτρα τῆς Καάβας, νὰ θυσιάζουν 7 κριάρια, να προσεύχονται 7 φορές την ημέρα, νὰ προσκυνοῦν 7 φορὲς τοὺς τάφους τῶν συνεργατῶν τοῦ Μωάμεθ και δικαιούνται να έχουν 7
γυναίκες κατα το Κοράνι.

Για τους Εβραίους 7 μέρες κρατούσαν οι γιορτές της σκηνοπηγίας, 7 οι γιορτὲς τῶν ἀζύμων, 7 χρόνια διαρκούσε το Σαββατικό
έτος και 7 τέτοια έτη αποτελούσαν το Ιωβηλαίο. 7 ιερείς με 7 σάλπιγγες γύριζαν γύρω από την
Ιεριχώ για 7 μέρες και την έβδομη έκαναν 7 φορές το γύρω των τειχών της, πριν αυτά γκρεμιστούν. 7φωτη ήταν η ιερή
λυχνία ,την 7η μέρα από την γέννηση γινόταν η περιτομή των αγοριών , 7 φορές συγχωρούνταν
τα αμαρτήματα , στο 7πλάσιο ο κλέφτης αποζημίωνε αυτόν που ζημίωνε .Το 7 ήταν το σύμβολο της
αρτιότητας και της θείας ευλογίας και περιέχεται στο εθνικό τους σύμβολο

Οι Έλληνες στα νεογέννητα έδιναν το όνομα την έβδομη μέρα. Όσο για τους Σπαρτιάτες, αυτοί θυσίαζαν κάθε έβδομη ημέρα του μήνα στον Θεό της μουσικής και του ήλιου.

Οι γάτες είναι 7ψυχες

7 οι ηλικιες του ανθρωπου κατά τον Σαιξπηρ
1)Ο Νηπιο
2)Ο Κλαψιαρης μαθητης
3)Ο Εραστης
4)Ο Φανταρος
5)Ο Δικαστης
6)Ο Ανοητος Γερος
7)Το ξεκουτιασμα και η απολυτη ληθη

7 οι ημερες της δημιουργειας του κοσμου
1η ημερα – Το Φως
2η ημερα – Ο Παραδεισος
3η ημερα – Η Γη οι Θαλασσες και τα φυτα
4η ημερα – Ο Ηλιος η Σεληνη και τα Αστερια
5η ημερα – Η Θαλασια ζωη και τα Πουλια
6η ημερα – Τα ζωα και ο Ανθρωπος
7η ημερα – Ο ΘΕΟΣ αναπαυται
Η 7η ημέρα της Δημιουργίας είναι αυτή της ανάπαυσης, της αργίας και συμβολίζει την ολοκλήρωση και την τελειότητα!

7 οι Ελληνες Σοφοι της Αρχαιoτητας Θαλης ο Μιλησιος – Βιας ο Πριηνευς – Πιττακος ο Μυτιληναιος – Σολων ο Αθηναιος – Κλεοβουλος ο Λινδιος – Χιλων ο Λακεδαιμονιος – Περιανδος ο Κορινθιος

7 οι παραδεισοι του Ισλαμ Ασημι – Χρυσος – Μαργαριταργια – Πλατινα – Ρουμπινι – Κοκκινα Πετραδια – Θεικο φως

7 οι αρετες των χριστιανων Πιστη – Ελπιδα – Φιλανθωπις – Δικαιοσυνη – Εγκρατεια – Καρτερια – Σωφροσινη

7 οι Ηπειροι Αφρικη – Ανταρκτικη – Ασια – Αυστραλια – Ευρωπη – Βορεια Αμερικη – Νοτια Αμερικη

7 οι αιτιες τις Υπαρξης

7 ενδοκρινεις αδένες

7 είναι τα θάυματα του Χριστού κατά τον ευαγγελιστή Ιωάννη

7 είναι οι θεοί της Τύχης – Μπισαμόν – Νταϊκόκου- Εμπίσου – Φουκουροκούτζου – Τζουροτζίν – Χοτέι – Μπεντέν

7 εξεστράτευσαν κατά της Θήβας Άδραστος – Πολυνείκης – Τυδέας – Αμφίαραος – Καπανέας – Ιππομέδοντας – Παρθενοπαίος

7 ήρωες υπερασπίστηκαν την Θήβα Ετεοκλής – Πολυφόντας – Μελάνιππος – Μεγαρέας – Ύπερος – Λασθένης – Άκτορας
Η τραγωδία του Αισχύλου Επτά επί Θήβας εξιστορεί την εκστρατεία των 7 Ελλήνων βασιλιάδων κατά τις Θήβας, της Πόλης των 7 Πηλών.

Αλκυόνη-Μερόπη – Ηλέκτρα-Ταϋγέτη-Κελαινώ- Μαία-Αστερόπη

7 πόλεις διεκδικούν την καταγωγή του Ομήρου Χίος – Σμύρνη – Κύμη – Κολοφώνας – Πύλος – Άργος – Αθήνα

7 γράμματα αποτελλούν την λέξη “αριθμός”
Ὁ ἀριθμὸς 7 εἶναι ὁ μόνος ἀριθμός, ποὺ δὲν γίνεται ἀπὸ πολλαπλάσιο ἢ τὴ διαίρεση δυὸ ἄλλων ἀριθμῶν τῆς πρώτης δεκάδας.


Και μπορείτε να δείτε την μαθηματική σημασία του Νούμερου 7 που αριθμολόγοι, επιστήμονες, φοιτητές και πολλοί άλλοι εκφράζουν ! Μην γελάσετε, δώστε βάση !

ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ...
ΤΟ 7 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΟΥ ΨΕΥΤΗ.
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ..7!!!

πηγές

http://thesecretrealtruth.blogspot.com/
Basil Lykiardopoulos.
eptakleidia.wordpress.com
http://users.uoa.gr/